Austrija se digla na noge
Organizacija za zaštitu životinja „TierFreude“, raspisala je nagradu od 500 evra za informaciju o identitetu mladića koji je do smrti šutirao mešanca Bubija

BEČ - Vest da je mešanac Bubi uginuo pošto ga je brutalno išutirao nepoznati mladić na stanici metroa šokirala je javnost. Na društvenim mrežama pojavili su se  čak i pozivi na linč ubice nedužne životinje. Fejsbuk su preplavili komentari poput „Umri, pre nego što te pronađem“, „Sk*te odvratni“ i „Sad bih mogao da postanem ubica“ pozivaju na linč nasilnika.
U redakciji časopisa „Wuff“, posvećenog psima i njihovim vlasnicima, telefoni ne prestaju da zvone. Osim policije u potragu za napadačem dala se i organizacija za zaštitu životinja „TierFreude“, koja je ponudila 500 evra za informaciju o identitetu počinioca. Telefon za informacije 0660/4763416.
Uprkos medijskim navodima da je napadač koji je na brutalan način usmrtio mešanca Bubija (10) uhvaćen na sigurnosnim kamerama u stanici Jegerštrase, danas je saopšteno da video-snimaka nema, pa policijska istraga umnogome zavisi od izjava očevidaca.
Iako je policija poslednjih dana tvrdila da radi na analizi snimaka sigurnosne kamere sa stanice Jegerštrase (U6), na kojima je zabeležen brutalni napad na mešanca koji je u nedelju podlegao teškim povredama, sada je jasno da ovi snimci ne postoje.
Ostale bez ljubimca... Manuela B. sa ćerkom i Bubijem Ostale bez ljubimca... Manuela B. sa ćerkom i Bubijem
„Na stanici podzemne železnice Jegerštrase nema permanentnih video-zapisa“, saopštile su Bečke linije. Kamere pokazuju samo trenutno stanje, koje radnici bečkih linija prate na monitorima, ali ove scene ne ostaju snimljene niti arhivirane.
„Ne preostaje nam ništa drugo nego da informacije tražimo među Bečlijama. Trenutno pregledamo sve kamere za video-nadzor u blizini u nadi da ćemo pronaći nekoga ko odgovara opisu“, objasnila je Mihaela Rosman iz bečke policije.
Podsećamo, Bubijeva vlasnica Manuela B. policiji je muškarca opisala kao visokog i stamenog, sa kratkom tamnom kosom. On je u sredu 19. novembra bio u pratnji visoke, izuzetno mršave žene tamne kose u tamnoj odeći, a par je sa sobom vodio braon-belog pitbula.
„Muškarac sličnog opisa je na ovoj stanici već ranije verbalno nasrtao na prolaznike“, objasnio je Gerhard Pec, iz redakcije časopisa „Wuff“.