ДАЛАС – Верни пас расе џек расел, који је преживео више од 10 недеља у планинама у Колораду после смрти свог власника, полако се опоравља и добија на тежини.

Рич Мур стар 71 годину, из Пагоса спрингса у Колораду, кренуо је са псом Фини на планинарење 19. августа, али се није вратио кући.

Потрага за њим била је безуспешна.

Један ловац пронашао је 30. октобра заштитнички настројену Фини поред тела власника у планинама Сан Хуан, југозападно од Колорада.

Фини је изгубила скоро половину своје тежине и ребра су јој се видела, пише Глас Америке, наводи Танјуг.
Смењен творац компаније „Опен АИ”: Упозоравао на страхоте од…

Неколико недеља касније, супруга преминулог планинара, Дејна Холби, рекла је да се Фини осећа добро, да је повратила скоро пола своје тежине и да је њена снага  малтене на истом нивоу као и раније.

Фини има повреду њушке која јој може оставити ожиљак.

„Стара је три године, јако је привржена, не испушта ме из вида. Престала је да једе много, у почетку није могла да се засити, тражила је храну у свако доба дана и ноћи“, рекла је супруга преминулог планинара.

Она додаје да је прича о преживљавању 10 недеља у планинама учинила Фини славном.

„Она ми је велика утеха и сјајно друштво када идем на планинарење, некад пређемо и до 8 километара дневно. Знам да је била са Ричом до самог краја и то ми је утеха. Не знам како је успела, али била је тамо када му је била потребна“, каже супруга преминулог планинара.