DSC 0210 Small

Боксерски савез Србије (БСС) најавио је почетак регионалне лиге у којој би учествовали клубови из земаља некадашње Југославије

Како је на конференцији за медије поводом потписивања уговора између БСС и Факултета за спорт Никола Тесла Универзитета Унион и израде Стратегије за развој бокса истакао председник БСС Драган Игњатовић за учешће у регионалној лиги, осим српских, заинтересовани су клубови из

Хрватске, Словеније, Босне и Херцеговине и Црне Горе.

– БСС ће иницирати оснивање лиге, с обзиром на то да је тешко да реализујемо нашу лигу и надам се да ћемо то успети до следеће године. Очекујем да у лиги буде најмање седам клубова – изјавио је Игнатовић.

DSC 0210 Small

Милош Милић (црвени дрес) Б.К. Словенске Коњице - Словенија

 

На конференцији представници БСС и Факултета за спорт најавили су заједнички рад на враћању бокса на старе стазе успеха, као први циљ постављен је наступ на Олимпијским играма у Токију, а затим и борба за олимпијску медаљу.

– Очекује нас велики посао, стратегија ће бити готова до краја године, а пошто је Радна група доста јака, уверен сам да ћемо направити документ који ће моћи да се примењује – рекао је Драган Атанасов, професор на Факулетету за спорт.

Уговор су потписали председник БСС Драган Игњатовић и декан Факултета Иванка Гајић, док је оснивач Факултета за спорт нагласио традицију коју бокс има у Србији и жељу за повратак у борбу за олимпијске медаље.

У Радној групи налазе се: Драган Атанасов, Данило Ивановић, Слободан Качар, проф. др Зоран Ћирковић, Драган Карановић, Драган Васиљевић, Драган Игњатовић, Драгољуб Радовић и Антонио Ахел.