Ministar sporta i omladine Vanja Udovičić napravio je budalu od sebe u Apatinu.

Naime, Udovičićevo gostovanja u Apatinu najavljeno je kao sportski događaj. Narod se okupio jer je želeo da vidi proslavljenog srpskog reprezentativca.

Međutim, prisutni su ubrzo shvatili da nije reč o sporskom događaju, već o stranačkom skupu SNS-a u sklopu predizborne kampanje koja još uvek nije počela.

Na samom početku događaj, Udovičić je preko organizatora skupa (SNS) obavestio da mu se nipošto ne obraćaju sa “ti” ili “Vanja”, već isključivo sa “gospodine ministre”!

Udovičićevo gostovanje u Apatinu obeležilo je nekoliko čudnih situacija, među kojima je i jedan blam!

Rekao je da se prvi put nalazi u Apatinu i da bi veoma voleo da taj grad ima učesnika Olimpijskih igara.

- Za Apatin bi bilo idealno da imate jednog olimpijca. Zamislite tu promociju! Zamislite, taj olimpijac pozove druge sportiste da dođu ovde, rekao je Udovičić.

Problem je u tome što je u sali u tom trenutku sedeo apatinski olimpijac Igor Kovačić, kajakaš i učesnik Olimpijskih igara u Sidneju.

Udovičić je zatim počeo da objašnjava kako se na tome može zaraditi.

- Ne možemo očekivati da će roda da donese decu, jer roda ne donosi decu, pokušao je Udovičić da priča metaforički o novcu.

Nakon toga, “gospodin ministar” je pozvao prisutne u sali da kažu šta žele, pa se za reč javio Miodrag Bakić, zamenik predsednika opštine iz SPS-a, ali mu nije bilo dozvoljeno da stane za govornicu pošto je u pitanju bio stranački skup Srpske napredne stranke.

Bakić je ipak izašao za govornicu i počeo da kritikuje Udovičića, optuživši ga da je izneo velike neistine o sportu u Apatinu. U tom trenutku, grupa prisutnih naprednjaka prekinula je Bakićevo izlaganje, pa su on i grupa prisutnih ubrzo napustili prostoriju.

Skup koji je bio najavljen kao tribina o sportu, odmah na početku je predstavljen kao politički skup SNS-a.

To je svima do znanja stavio Dragan Braćika iz SNS-a. On je na samom početku objasnio da na zastavi koja stoji iza govornika jasno piše da je u pitanju Srpska napredna stranka.

Za stolom su, osim ministra Udovičića, sedeli predstavnici apatinskog SNS-a koji nemaju veze sa sportom, a novinari su bili onemogućeni da postavljaju pitanja ministru, jer “gospodin ministar” verovatno nije navikao na nenameštena pitanja.

Kako se navodi, prisutni su bili razočarani jer su došli da vide legendarnog sportisu, a dobili su stranačkog aktivistu. Prisutnima nije bilo jasno zašto se ministarska funkcija zloupotrebljava u stranačke svrhe van kampanje.