Zapalili su garderobu koju su našli u stanu, i bacili je preko Bobana. Napustili su stan, zaključali ulazna vrata i pobegli - kaže izvor iz istrage
Dalibor Stojanović (35) i Anđelka Crnjin (44) uhapšeni su pod sumnjom da su mučki pretukli svog stanodavca, nekadašnjeg reprezentativca i bokserskog šampiona Jugoslavije, Bobana Bogdanovića (64) u njegovom stanu u Smederevskoj Palanci, pišu Novosti.

Nakon toga, sumnja se da su oni podmetnuli požar, zaključali ulazna vrata i pobegli. Onesvešćenog Bogdanovića su ostavili da izgori, ali su ga komšije srećom spasle. Ipak, on je u teškom stanju, noge su mu potpuno spaljene i lekari se bore za njegov život.

Pokušaju teškog ubistva, u noći između srede i četvrtka, kako se veruje, prethodila je žučna svađa između stanara i bivšeg boksera. U jednom trenutku Anđelka i Dalibor su nasrnuli na boksera i počeli da ga udaraju stolicom po glavi i telu. Nesrećni čovek je na kraju izgubio svest, a, kako je saopštila policija, monstruozni par mu je iz džepa košulje uzeo 100 švajcarskih franaka. To nije bilo dosta, nego su rešili da tragove unište podmetanjem požara.

– Zapalili su garderobu koju su našli u stanu, i bacili je preko Bobana. Napustili su stan, zaključali ulazna vrata i pobegli – kaže izvor iz istrage.

 


 

Komšije su prve primetile požar i pozvale policiju i vatrogasce. Srećom, nisu ih sačekali, već su razvalili vrata i počeli da gase vatru.

– Požar je zahvatio čitavu sobu, a komšija je ležao bez svesti na krevetu i bukvalno goreo – ispričao nam je jedan od komšija.

Brzom reakcijom policije i vatrogasne jedinice, požar je ugašen, i nije se proširio na čitav stan, dok je spavaća soba skoro potpuno izgorela. Bogdanović je sa teškim telesnim povredama, opasnim po život, prevezen u Kliniku za opekotine i plastičnu hirurgiju u Beogradu. Lekari su bivšem bokserskom šampionu konstatovali opekotine trećeg stepena. Najviše su mu stradale noge, koje su potpuno izgorele, i razmatra se amputacija.

Inače, Bogdanović je pre desetak godina promenio ime. Do tada se zvao Dželja Ališanović. U Jugoslaviji je bio poznati bokser i dugogodišnji reprezentativac.

– On je višestruki prvak Srbije, šampion Jugoslavije 1979, a vicešampion 1982 – kaže njegov bivši trener u BK “Goša” Nenad Dimitrijević.

Prema njegovim rečima, Bogdanović je živeo na relaciji Srbija – Švajcarska.

– Tamo je zaradio penziju, a pre dva meseca se vratio. Ne znam šta je uradio, ali da ga ovako mučki pretuku i zapale, to je nečuveno. Svi smo u klubu zgroženi – kaže njegov prijatelj i bivši trener.

Osumnjičeni su kraće živeli kao podstanari kod Bogdanovića u naselju Kolonija u Ulici Đure Đakovića. Dok se njihov stanodavac bukvalno borio za život, vozom su pobegli iz grada. Smederevska policija im je ubrzo bila na tragu, i uhapšeni su istog dana u Novom Bečeju, rodnom mestu Anđelke Crnjin.

Nakon hapšenja određeno im je policijsko zadržavanje, nakon čega će biti predati višem javnom tužiocu u Smederevu.

(Telegraf.rs / Izvor: Novosti Foto: novosti.rs / TRAGOVI)