Mladen Vojičić Tifa retko daje intervjue. Ali kada se pojavi u medijima, njegove izjave se mesecima prepričavaju.

Ipak, jedno Tifino gostovanje je pokrenulo pravu buru u javnosti. On je svojevremeno, bez dlake na jeziku, potpuno tovoreno, kako samo on to ume govorio o Bijelom dugmetu, kolegama, političarima, rijalitiju, porocima.



Govoreći o Sarajevu Tifa je tada odmah naglasio da mrzi floskulu - ovo je moj grad, on mi je dao...

“Šta mi je dao ovaj grad? Dao mi je ku.ac. Ja sam ovom gradu dao. Moji autoriteti više nisu živi a to su moji roditelji. Nikome ja ne treba da polaže račune. Tri puta sam brutalno pretučen tokom rata. Al budala je bilo i tokom rata, a bilo ih je i pre rata”, počeo je svojevrsnu ispovest jedan od najboljih pevača sa ovih prostora.

Govoreći o koncertima koje je imao sa Dugmetom, Tifa kaže da je tačno da je umeo da kiksira na njima.

"Seks, droga rokenrol... Samo što sam ja najmanje od toga upražnjavao seks. I nije tačno da je Brega tukao muzičare, umeo je mene da nekad zakači gitarom po bubrezima i kaže: "Pevaj majku ti je*em”, ispričao je Tifa.

Na pitanje zbog čega je otišao iz “Bijelog dugmeta” pevač kaže da je bio premlad za tu vrstu slave I dodaje da nije bilo lako doći posle Bebeka koji je imao 6 studijskih albuma.

“Ja sam upao u čitavu tu mašinu... Doduše lepši sam od Bebeka i malo bolje pevam od njega. Njima je to bio posao a meni je to bila zajebancija. Ja sam doneo odluku da odem iz “Dugmeta”. Da sam ostao, možda danas i ne bi bio živ”, rekao je Tifa.

Ispričao je I da je nakon njegovog odlaska iz Dugmeta Bebek hteo perfidno to da iskoristi i da bi ukazao Goranu ko je alfa i omega.

“Mislio je da može da kontrira Goranu ali se posle pokazalo da to ne ide tako. Pokušavao je da prati moj tempo života. Umalo nije završio na neuropsihijatriji. Ja sam se svako jutro budio sa bocom viskija, krenuo je i on ali nije uspeo”, rekao je Tifa.

Pakao droge? Ne, Tifa ima drugačije mišljenje...

"Kakav pakao je*o te... Ja sam tada pio da mi bude dobro, uzimao sam drogu da mi bude dobro. Kakav pakao, to može samo kod budala. Kao pričaju opasne kombinacije sa heroinom. Ja sam ga kombinovao sa LSD. Mogao sam da podnesem. Nijednog svog postupka se ne kajem. Sve radim od srca”, rekao je Tifa.

On je dao I “savet” da treba pušiti travu I da marihuanu treba legalizovati. Na pitanje da li je to maskiranje realnosti, Tifa odgovara kao iz topa:

"Pitaj političare kako udaraju na nos, kako kokain puca ko lud..."

Jedna od najkontroverznijih Tifinih izjava o kojoj se posebno polemisalo je ona data na pitanje o veri.

"Vera je za ljude slabiće. Jer tebi svaka vera u nekom trenutku kaže - Daće dragi Bog ili Daće dragi Alah. Pa ću ti ja aminovati. Pa klad ubiješ pet ljudi izdeklamuj 20 puta Oče naš, Sveta Marijo. Alo bolan, kakva vera. Souoči se sa životom bolan. Vera je za kukavice koje nemaju m.da.", rekao je tada Tifa.

U tom intervjuu za Balkan info Tifa je progovorio i o Aci Lukasu ali i o rijalitiju.

"Aca je jedan dobar i neshvaćen čovek. Šta ima veze što se drogira, il se drogirao, il se više ne drogira. Nebitno je. Kocka se? Pa ko se sve ne kocka. Aca je dobar momak. Ja ga puno volim”, rekao je skoro u dahu Tifa.

Što se tiče rijalitija, Tifa je tada priznao da gleda Zadrugu.

"Što je najveći fol ja gledam Rijalitije. Nemoj da sad pričam šta se dešavalo od početka Zadruge. Pratim ja to. I onda tek shvatim koliko sam ja normalniji od onih budala. To je samo moja percepcija. Kad kažem budala ja ne vređam. Šta fali imati seks pred kamerama i ponašati se onako kako se oni ponašaju. Ja ne znam kako bi se ponašao tamo. Ne bih ušao tamo... Ali da mi Željko da jedno milion onda bi se dobro zajebavao. Izje.o bi ih sve tamo ko Sansku kozu", kaže Tifa.