Srpsko kulturno društvo organizuje Poetski kabare "Ivo Andrić" 11. oktobra u "Théâtre du Centre del'Espérance" u Ženevi.
Poetski kabare Ivo Andrić, nastao u godini Andrića, kada se obeležavalo 120 godina njegovog

rođenja i pola veka od dodele Nobelove nagrade, predstavljen je Andrić kao pesnik, čovek koji je voleo muziku i koji je duboko promišljao o svetu, o narodu, politici, državi i kulturi, starosti i mladosti, ljubavi i smrti.
Plakat.jpg
Kako Andrić široj javnosti nije bio poznat kao pesnik, kabare nudi priliku da publika čuje nekoliko njegovih pesama koje je, po prvi put do sada, u muziku stavio kompozitor Rade Radivojević; zatim omiljene pesme Ive Andrića od kojih su mu neke pevane u Stokholmu na dodeli Nobelove nagrade; pa deo njegove besede - O priči i pričanju; anegdote sa dodele Nobelove nagrade; nekoliko priča o malim ljudima - pijačnim prodavcima, berberima, pijancima, prosjacima; deo prepiske sa Milošem Crnjanskim; kao i njegovu ljubavnu priču - trideset godina Andrić je strpljivo voleo jednu ženu dok mu ona konačno nije postala supruga.
Ovaj svojevrsni omaž Andriću, koji traje oko 70 minuta, izvode glumci Narodnog pozorišta u Beogradu - Vjera Mujović i Aleksandar Srećković-Kubura, uz muzičku pratnju kompozitora Radeta Radivojevića.