У Бечу је 3. децембра одржана промоција књиге сатиричне поезије "Лако је њима" аутора Петра Милатовића Острошког, члана Удружења књижевника Србије (УКС), Удружења књижевника Црне Горе (УК ЦГ) и Аустријског удружења писаца.

Књига Лако је њима, Петра Милатовића Острошког је недавно објављена у Подгорици у издању издавачке куће Холмија, у едицији Савремена поезија, сазнајемо од Наташе Радић. Главни и одговорни уредник је Миодраг Милошевић, графички уредник је Драган Дујовић.

Представљајући аутора и његово стваралаштво Војислав Николић је цитирао део из предговора Александра Чотрића Петар Милатовић Острошки - име које треба писати усправно у којем је између осталог, написао

„Петар Милатовић Острошки је један од најзначајнијих савремених стваралаца у српском исељеништву. Он је, истовремено, и национални борац, трибун и предводник, онако како су то у српској историји били многи писци који нису боравили у својој кули од слоноваче, већ су у свему делили народну судбину, попут Петра Кочића, Бранислава Нушића, Васе Пелагића, Јована Јовановића Змаја, Светозара Милетића...." , као и то да је Милатовићева „сатирична поезија, чврсто уткана у главни ток српског сатиричног песништва с краја двадесетог и на почетку овог века, чији су најистакнутији представници Душан Радовић, Брана Црнчевић, Матија Бећковић, Милован Витезовић, Растко Закић, Алек Марјановић, Душко М. Петровић..."

У току вечери се развила жива дискусија о актуелним збивањима која је Милатовић коментарисао на себи својствен начин, без длаке на језику. Кроз своје реске епиграме изложио је беспоштедној критици све оне који би, како је рекао, да живе од Српства уместо да за Српство живе, све оне који су изнад својих ћепенака окачили табле на којима пише: српство у дућану и култура у дућану, што нас води назад уместо напред у интегративни циклус.

На крају вечери аутор је потписивао своје књиге читаоцима.

Целокупан приход од продаје књиге Лако је њима, у износу од 835 евра, Петар Милатовић Острошки је наменио за помоћ пет угрожених српских породица у Србији којима је новац упућен пола сата после промоције.