Pod sloganom "Otvori oči u noći", 13. "Noć muzeja" počela je širom Srbije - u više od 40 gradova i mesta posetioce očekuje raznovrstan i bogat program koji će se odvijati sve do jedan sat iza ponoći.

Trinaesti put muzeji, galerije, institucije kulture širom Srbije oživeće u "Noći muzeja", a samo u Beogradu 118 različitih sadržaja odvijaće se narednih sati na 70

lokacija.

Otvaranje novih prostora i vraćanje iz zaborava starih beogradskih dragulja, pričanje neispričanih priča i upoznavanje sa novim, intrigantnim delima savremene umetnosti obeležiće i ovogodišnju "Noć muzeja" u Beogradu. Sa posebnom pažnjom osmišljena je dečja tura kako bi mališani na zanimljiv način ušetali u svet kulture i umetnosti.
Ulaznice za sva dešavanja u Beogradu prodaju sa po ceni od 450 dinara. Jedna karta važi za po jedan ulazak na sve lokacije u Beogradu, a deca do pet godina, uz pratnju roditelja, ne plaćaju ulaznicu.

Uz tradicionalnu podršku Direkcije za javni prevoz grada Beograda, ulaznica za "Noć muzeja" važi kao putna isprava na svim linijama gradskog prevoza do ponoći.

"Noć muzeja", koja se održava pod pokroviteljstvom Delegacije Evropske unije u Srbiji, predstavlja jedinstven kulturni spektakl u više od 120 gradova širom sveta.