Saša Gajić - predsednik kombi partije

Polovinom januara, ove 2019. godine, u elektronskom mediju »Srpska dijaspora«, objavljen je uznemirujući članak pod naslovom: Je li slovenačka policija objavila rat srpskom pravoslavlju u Sloveniji? Kao autor navedenog teksta, u potpisu, pojavljuje se: »Vodstvo Socijalne stranke Srba Slovenije i Savez srpske dijaspore Slovenije sa presednikom Sašom Gajićem«.

U kratkom, apsolutno nejasnom, nepovezanom, gramatički nekorektnom, pa čak i za Srbe nerazumljivom srpskom jeziku, građani Slovenije su mogli pročitati sledeću vest:

 »Dana 6.1.2019 (nedelja) u 14:00 sati  slovenačka policija je u srpskoj crkvi svetoga Ćirila i Metodija sa svojim aktivnostima zastrašivala pravoslavne vernike, i to baš na Badnji dan. Srbi nisu ludi, činjenično su u Sloveniji (218.000) najveća nepriznata i najtolerantnija kulturna nacija. Policijska izmišljanja isključivo za Srbe u Sloveniji nisu prva. Prazne fraze, povezivanjima sa Egiptom, pripremama atentata Srba na britansku kraljicu i mnogo drugoga«.


       Ako izuzmemo neistinite i više puta ponovljene navode Saše Gajića, da u Sloveniji živi pet i po puta više Srba nego što ih je stvarno, kao i to da Slovеnija vrši tеror nad njima, najnovija vest je samo još jedan biser i nizu neistina koje nastaju u radionici papirnate Socijalne stranke i Saveza dijaspore koji ukupno, sa najširim krugom članova porodica ne broje više od dvadesetak članova.
       Saopštenje koje je najverovatnije proklijalo u manipulativnom mislištu Saše Gajića, ispostavilo se kao još jedna neistina srpskog firera, koja je uspela opravdano izazvati lavinu negativnih komentara Slovenaca, probudivši njihovu razočaranost prema osobama poreklom iz drugih republika bivše SFRJ u Sloveniji.
       Zbog toga se Srbi sa punim pravom pitaju: Dokle će pojedinci, pa i političke partije iz njihovih redova, lažnim saopštenjima i dezinformacijama podgrevati destabilizaciju ove podalpske zemlje uzrokujući osećanje straha i nemira među pripadnicima srpskog etničkog korpusa dovodeći ih u neugodan položaj prema većinskom narodu zemlje domaćina. Zbog čega to rade i šta im je cilj, osim ako ne podležu datoj zakletvi (kome) da na svakom koraku štete i ruše srpski ugled u svakom pogledu, a sve zbog neke naknade u iznosu od 100 – 200 evra, zaboravljajući da Srbi, bar oni iz Srbije, nikada u istoriji nisu bili teroristi. Kada će, oni koji bi da se bave politikom konačno shvatiti, da svaka javno napisana ili izgovorena reč ili vest ima težinu i da je krajnje vreme da se zbog širenja straha i unošenja panike mora snositi zakonska odgovornost?

Šta se zaista dogodilo tog šestog januara?

Na dojavu holandske obaveštajne službe, o mogućem napadu na pravoslavnu crkvu u Ljubljani, u času obeležavanja badnjeg dana, pripadnici ljubljanske policije su izveli akciju provere dobijene informacije i eventualnu zaštitu vernika, a što je profesoru  Gajiću poslužilo da plasira zastrašujuću vest po svom nahođenju

Radovan B. Milić