Dne 29. septembra 2018, sem v elektronskem časopisu tragovi-sledi, objavil članek z naslovom: Dnevi srbske kulture v Fokusu: Politični škandal in nerazumevanje pomena kulture.

V članku sem se ozrl na nezrel nastop Saše Gajića-predsednika Socialne stranke Srbov Slovenije in Zveze srbske diaspore Slovenije, ki ga je le ta imel na Dunaju, in v katerem je brutalno in brez kančka politične kulture in dostojanstva, neresnično in na najhujši možni način, brez vsake osnove in argumentov, zatrjeval, kako slovenska policija s podporo slovenskih politikov in celo s podporo gospoda Zorana Jankovića, župana Ljubljane, preganja in zapira Srbe v Sloveniji. Vse to je je gospod Gajić zatrjeval v prisotnosti petdesetih Srbov in Avstrijcev, prisotnosti državnega sekretarja Ministrstva za kulturo R. Srbije in atašejke za kulturo R. Slovenije v Avstriji. V tem zanesenem govoru, je dejal, da v Sloveniji trenutno živi in dela 218.000 Srbov. Saša Gajić, vidno sprovociran z resničnim, konkretnim in jasnim tekstom, ki sem ga objavil, dne 2. oktobra v telefonskem razgovoru prosil osebo z avtoriteto, ki je tukaj ne bom imenoval, sicer Srba živečega v Sloveniji, naj me kontaktira in me poskusi prepričati, da ta članek umaknem. To sem kategorično zavrnil, saj sem bil prisoten na dogodku na Dunaju, na katerem je Gajić imel svoj sporni govor in sem jasno slišal in videl celotno dogajanje. V objavljenem članku sem brez žalitev zapisal, da Gajićev govor ni v prid Srbom, ki živijo v Sloveniji in da je za njih pravzaprav škodljiv.
Naslednji dan, 3. oktobra, je Gajić s pomočjo podpredsednika Socialne stranke Srbov v Sloveniji, g. Igorja Mitića, poizkušal name vršiti pritisk z grožnjo, da bo v primeru, če članka ne bom umaknil, proti meni vložil tožbo, v imenu Socialne stranke in Zveze, ki jima predseduje. Ker sem vse Gajićeve zahteve  zavrnil, je sledil nov telefonski klic iz Ljubljane. Imena osebe, ki me je klicala, tukaj ne bom navajal in sicer z razlogom, ker bo ta oseba kronska priča v sodnem postopku, ki ga bom sprožil zaradi milo rečenih, nerazumnih postopkov in ravnanja Saše Gajića.
Ko je dojel, da z grožnjami in pritiski name, ni in tudi ne bo dosegel svojega namena, sta Socialna stranka Srbov v Sloveniji in Zveza srbske diaspore Slovenije,  v polpismenem in v naslovu polnem slovničnih napak,  v elektronskem časopisu objavili neresničen, brezvsebinski demanti, ki na zelo nedostojen način in popolnoma brez človeškega in političnega diskurza navaja številne neresnice in žalitve.
Link do članka: http://srpska-dijaspora.org/2018/10/04/demant-neistina-u-tragovima-internetne-stranici-radovana-milica/. Zaradi tega bom sprožili tožbo proti Socialni stranki Srbov v Sloveniji in Zvezi srbske diaspore Slovenije.
O vseh podrobnostih bomo na novinarski konferenci, 22. 10. 2018., ki jo bom pripravili v ta namen,  obvestili slovenske medije.

Radovan B.Milić
- književnik -
Slovenske Konjice, dne 16. oktobra 2018

 


SAOPŠTENJE

      U elektronskom časopisu tragovi-sledi, 29. septembra 2018. objavio sam članak pod naslovom Srpski dani kulture u Fokusu: Politički skandal i nerazumevanje značaja kulture.
U članku sam se osvrnuo na politički nezreo nastup Saše Gajića u Beču, predsednika Socijalne stranke Srba Slovenije i Saveza srpske dijaspore Slovenije, u kojem je brutalno, bez trunke političke kulture i dostojanstva, neistinito, na najgori mogući način, bez osnova i argumenata, u prisustvu pedesetak Srba i Austrijanaca, u prisustvu državnog sekretara Ministarstva kulture Srbije, kao i u prisustvu atašea za kulturu ambasade R. Slovenije u Austriji, tvrdio kako slovenačka policija uz podršku slovenačkih političara, pa čak i gradonačelnika Ljubljane gospodina Zorana Jankovića, proganja i hapsi Srbe po celoj Sloveniji. U zanesenosti je izrekao da u Sloveniji trenutno živi i radi 218.000 Srba.
Saša Gajić, revoltiran konkretnim, istinitim i jasnim tekstom koji sam objavio, u telefonskom razgovoru 2. oktobra, moli Srbina iz Slovenije, Srbina od autoriteta, čije ime neću spomenuti, da me u razgovoru sa mnom pokuša ubediti, kako bih članak »povukao«, što sam kategorički odbio, jer sam bio prisutan događaju u Beču i tačno čuo i video sve  što je govorio. U objavljenom članku sam reagovao bez uvreda, svestan da takav govor ne ide Srbima Slovenije u prilog, već im može samo naneti štetu.
      Sutradan, 3. oktobra, preko potpredsednika Socijalne stranke Srba Slovenije, Igora Mitića, pokušava izvršiti pritisak, ovaj put pretnjom, da članak moram povući inače će podneti tužbu protiv mene, a sve u ime stranke i saveza na čijem je čelu. Uporan u nameri da članak ne povučem, dobijam novi telefonski poziv iz Ljubljane. Od koga i zbog čega, ovaj put neću objaviti, jer će ta osoba biti krunski svedok na sudu  u najblaže rečeno nerazumnim postupcima Saše Gajića.
       Shvativši da njegove molbe i zastrašivanja nisu urodili plodom, niti će, Socijalna stranka Srba Slovenije i Savez srpske dijaspore Slovenije, javno, preko e- časopisa http://srpska-dijaspora.org/2018/10/04/demant-neistina-u-tragovima-internetne-stranici-radovana-milica/ u polupismenom članku i gramatički netačno napisanom naslovu, na krajnje besadržajan, nevaspitan i nedostojan način ljudskog, ali i političkog diskursa iznosi niz neistina zbog kojeg ću podneti civilnu tužbu protiv Socijalne stranke Srba Slovenije i Saveza srpske dijaspore Slovenije. O svim detaljima će biti obavešteni slovenački mediji, na konferenciji za štampu 22. 10. 201', koju ću upriličiti ovim povodom.

Radovan B. Milić
- književnik -
Slovenske Konjice, 16. 10. 2018.

Prevod: Metka Zoya Obrul