Ник Грифин је национални активиста још од 1974. године. Као вођа националног Фронта организовао је прве родољубиве демонстрације против америчке војне окупације 1982. Касније, као вођа, британске националне партије био је изабран за посланика у Европском парламенту где се отворено супротстављао либералима у мандату од 2009. до 2014. године, супротстављајући се њиховим теоријама о родовима, фантазијама о климатским променама и мултикултуралном концепту света.

Такође у Европском парламенту је отворено подржавао Русију, Сирију, Србију и концепт хришћанства, насупрот глобализму. Ник Грифин с поносом истиче да је супруг једне једине и вољене жене, четворо деце и да има шесторо унучади.

Говор Ника Грифина на другом сабору Српске деснице пред препуним Сава Центром:

Прво, желео бих да се захвалим организаторима што су направили овакав надахњујући догађај и што су ми учинили част и позвали ме да данас овде говорим пред вама. Мени је увек задовољство да боравим у Београду међу тако срдачним и добрим домаћинима. Увек је и велико олакшање да сиђем из авиона овде и да знам да сте ви, оно што је сасвим сигурно, једини прави европски престони град од свих других земаља у Европи.
 
Доносим поздраве Српској десници од Алијансе за мир и слободу, од напредних родољуба из земаља од Италије до Шведске, од Ирске до Словачке и Пољске. А, посебан поздрав доносим од наше сестринске партије у прастарој колевци хришћанства, од Сиријске социјално националне партије. Заједно, ми сви поздрављамо Србију и Српску десницу-браниоце Србије.
 
Постоји посебно место за Србију у срцима свих националиста широм Европе. Ми се дивимо Србији као водећој држави која је увек на првој линији одбране, на првој линији фронта који је стар вековима, у старој борби између полумесеца и крста, између варваризма из исламских пустиња и цивилизације хришћанске Европе.
 
А, на првој линији фронта данас јесте борба између оних за које је исламизам само још једно оружје у рату против националног суверенитета, слободе и идентитета и нас родољуба са друге стране. У Србији ми видимо нацију која је устала и која пружа отпор притисцима који су уништили све друге нације.
 
НАТО је бомбардовао Либију и претворио Либију у пропалу државу. НАТО је бомбардовао и окупирао Ирак и претворио и Ирак у пропалу државу. НАТО и глобалисти који стоје иза НАТО пакта употребили су муслиманске кољаче да окупирају Сирију и распарчали су Сирију у једном ужасном рату, који је та мучена земља преживела само захваљујући још једној великој словенској нацији-Русији. Русија-херојска држава предодређена је да још једном одигра кључну улогу у спашавању и обнови хришћанске слободе широм целе Европе, као што је то Русија некада учинила и на Балкану.
 
НАТО је бомбардовао и окупирао Србију. Али чак ни све америчке бомбе и њихови западни марионетски режими нису могли да униште Србију. Уместо тога та монструозна неправда у ствари је обновила Србију кроз национално јединство и одлучност који кажу: „Нас није брига колико ће времена требати, нас није брига колико ће то коштати-ми ћемо чекати и радити док не дође право време када ћемо вратити сваки центиметар наше земље. Ни све бомбе НАТО пакта, ни сав тај новац из Брисела никада неће променити чињеницу да је Косово Србија!“
 
Овај дух пркоса чини Србију светиоником и примером целој западној Европи, јер наше нације полако клизе у дугу, тамну ноћ културе марксистичког хаоса, уништења наших идентитета и наступајућег исламског терора и окупације.
 
Сигуран сам да многи од вас гледају на вестима различите догађаје и демографске податке са запада и питају се: “Могу ли Британија, Француска, Немачка, Шведска и друге државе, којима владају либерали, да се икако опораве и да се спасу?“ Одговор је тужна истина да они то не могу! Пропаст првог Римског царства се спрема да буде поновљен. Превише је касно да се то заустави.
 
Али европска цивилизација и хришћанска вера ће преживети. Цивилизације Грчке, Рима, Шпаније, Француске, Енглеске, то су све народи који су један за другим држали бакљу Европе и Христа, а сада су они испустили ту бакљу. Али ми већ видимо да један, још већи европски народ ступа на главну позорницу светске историје и тај народ је поново подигао ту бакљу. То су Словени, симболисани у надљудској храбрости српског народа и у стрпљивој моћи Русије.
 
Као што ћете ви сасвим сигурно ослободити Косово, тако ће и народи на западу једнога дана повратити земље које ће сада бити изгубљене због глупости, похлепе и издаје либерала. Требало је више од 700 година за ослобођење, као што се то раније десило у Шпанији. Требало је више од 500 година, као што се то десило код вас на Балкану. Али ослобођење од либерала се десило за само неколико година у Русији под Владимиром Путином, човеком који ће бити запамћен у историји као један од највећих вођа свих времена којег нам је подарило само провиђење.
 
Без обзира да ли је пресвучено у црвене прње бољшевизма или скривено иза сјаја доларског царства или приказано као прашњаве хаљине исламиста, ЗЛО ће тријумфовати још само кратко. Али на крају оно ће се скршити и пасти. Европа и то цела Европа ће бити слободна! Европа и то цела Европа ће бити европска. И Европа, цела Европа ће бити обновљена у славу Христа!
 
Од Лисабона до Владивостока, од Арктика до Константинопоља-ова земља је наша земља!
 
Живела Европа слободних хришћанских нација! Живела Србија! Косово је Србија!

Извор: nacionalist