Почетак суђења опозиционарима напредњачке власти - Ивану Ивановићу и Миодрагу Прековићу, против којих су чак тринаест приватних тужби за увреду у Основном суду у Аранђеловцу поднели председник општине Бојан Радовић и народни посланик и председник аранђеловачких напредњака Микица Милојевић - створио збрку већ првог дана.

За данас су била, по Радовићевим тужбама, заказана суђења Ивану Ивановићу у 10,11 и 12 часова и у 14 сати по тужби Микице Милојевића, а у 13 часова је требало да буде одржан главни претрес по тужби председника општине против Миодрага Прековића. У 10 сати се није на суђењу појавио председник општине, иако је уредно позван. Свој изостанак није оправдао, како је констатовао и судија Глигор Сворцан. Радовић је, међутим, дошао у 13 часова на суђење Миодрагу Прековићу из Српског покрета „Двери“, које је убрзо и одложено за 15. мај, јер је суд уместо Прековићу, позив за данашње суђење отправио на туђу адресу. Није одржано ни рочиште у 14 часова због „оправданог“ изостанка Микице Милојевића.

Судија Сворцан, коме су запала оба случаја, био је принуђен да одложи и прво заказано суђење у овом дану, Ивану Ивановићу из Српског народног покрета „Наши“ за 14. мај, јер се, како смо већ споменули, Радовић није појавио у судници. Десетак минута по завршетку тог рочишта разговарали смо са правним заступником Ивана Ивановића, адвокатом Стеваном Дамњановићем, за портал «еСтварност»:

-Данас у 10 часова је одржано прво рочиште по приватној тужби председника општине против господина Ивана Ивановића за кривично дело увреде из члана 170. Кривичног законика. С обзиром на то да се председник општине као оштећено лице није појавио на рочишту ради евентуалног помирења странака, цело суђење је одложено за 14. мај. Данас су спојена три предмета у један, тако да ће следеће рочиште бити одржано 14. маја у 11 часова. И остали поступци вероватно ће бити спојени са овим предметом, пошто 10-ог, 19-ог и 21-ог текућег месеца има и осталих тужби које је председник општине поднео против господина Ивановића, па ће се 14. маја одржати једно рочиште, односно главни претрес у оквиру девет спојених предмета - изјавио је адвокат Стеван Дамњановић.

Дамњановић сматра да је приватна тужба председника општине Бојана Радовића против Ивана Ивановића нека врста политичког притиска, јер је Ивановић политички ангажован као опозиција општинској власти у Аранђеловцу, тако да сматра да ту нема кривичног дела.

Иван Ивановић је изјавио како је очекивао да се Бојан Радовић неће појавити данас на главном претресу у Основном суду у Аранђеловцу, где је у холу испред суднице и око ње било видно присуство полицијског обезбеђења.

-Оно што је мени посебно интересантно је то што ми је синоћ у пола шест долазила полиција, уместо судских курира, да ми донесе обавештење да је забрањено снимање на рочишту! Управо док је трајало данашње рочиште адвокатица Анђела Станишић, која заступа Бојана Радовића, а мислим и да му је кума... узвикнула је да Бојан Радовић не жели мирење са мном! Бојане Радовићу и Милосаве Милојевићу ни ја не желим да се мирим са вама, ја се никада нисам мирио са криминалним структурама у Аранђеловцу и верујте ми, ово вам чврсто обећавам, када буде пала са власти СНС одговараћете за сва криминална дела која сте учинили у Аранђеловцу. Ви морате завршити тамо где закони Србије шаљу људе као што сте ви – послао је поруку Иван Ивановић.

Актуелно    
    Posted On среда, 05 фебруар 2020 21:54
Текст и фото: Љ. Стојановић