Божидар Петковић – Петко власник фирме Пештан изазвао је еколошку катастрофу великих размера на територији општине Аранђеловац.

Петковић је  од пре пар година постао  и власник фирме ФЕП у Аранђеловцу у чијем склопу се налазило и више језера познатијих као ВЕЛИКА И МАЛА ВОДОЈАЖА.

Пре пар дана у јавност је испливао снимак да је по наређењу Божидара Петковића испуштена вода из МАЛЕ ВОДОЈАЖЕ што је резултирало изазивањем велике еколошке катастрофе.

Испуштање воде довело је до тога да је нестало језеро које је било у власништву Републике Србије, а чиме је уништен комплетан рибљи фонд који се налазио у језеру, изазвана је еколошка катастрофа и уништење биљног и животињског света у читавом крају!

Божидар Петковић куповином фирме ФЕП није био и власник ЈЕЗЕРА је по Закону о водама, језера не могу бити приватна својина јер су јавна добра, а намена им се не може мењати без обзира да ли су природна или вештачка.

Оваква бахатост Божидара Петковића се понавља и годинама у назад и сви се добро сећамо да је  био и ухапшен због утаје пореза.

Очигледно је да овај човек мисли да му је под заштитом СНС-а све дозвољено и да је све могуће, па и да празни језера, потапа природу и изазива еколошку катастрофу.

Против Божидара Петковића биће поднесена пријава зобг изазивања опште опасности и еколошке катастрофе.

Преузето са АР ИНФО портала