Краткотрајна радост Аранђеловчана због скела на „Старом здању“


Постављање металних скела око «Старог здања», неодољиво подсећа на преурањену првоаприлску шалу. Показало се убрзо да је заправо реч о несланој ругалици!

Последњих неколико дана пробуђене су наде Аранђеловчана, који су видели склапање гвоздених скела око терасе «Старог здања» ка парку Буковичке бање, да је коначно неко решио да подигне посрнулог историјско-архитектонског џина на ноге. Према дуго прижељкиваном сценарију почела је да се ствара атмосфера испуњавања дугоочекиваног сна. А, гле чуда, о свему изостаје било какав глас званичника у општини аранђеловачкој.

Међутим, све наде о реконструкцији «Здања» распршиле су се као мехури од сапунице, када су специјалисти чачанске фирме за прављење „кулиса за спектакле“, разуверили знатижељнике: скеле нису за грађевинске раднике, него за снимање играног филма - америчке продукције (и то, највероватније хорор жанра, баш примереног за «Старо здање», све по оној народној: чега се паметан стиди – будала се поноси!).

Када су људи после шок-обрта, застали у неверици и прогутали горку кнедлу у грлу, покуљала су силна питања. Ко то око посрнулог «Здања» збија преурањено првоаприлску – тотално неслану шалу? Колико одсуства слуха за локална очекивања је потребно имати, па опасати «Старо здање» скелама, а њих не употребити за његово обнављање, него за белосветске филмаџије!? Ко се то спрда са «Старим здањем» и по којој цени – насловљено је много питања на општинску адресу. Можда овогодишњу изгубљену корона-туристичку сезону "мудри домаћини" покушавају да ублаже парама од изнајмљивања „посрнулог џина“? Коначно, ред је да јавност упознају колико је долара утерано у општинску касу од овог бизниса?

Када се слегне прашина од ове преурањене првоаприлске ругалице, остаје нејасно: када ће заиста почети дуго најављивано сређивање «Старог здања», којим се већ две године локални руководиоци хвале како је коначно «Здање» у власништву општине? Филм о томе још дуго нећемо гледати. Неки нови хорор са «Старим здањем», нажалост, сасвим је известан. «Вампири са Рисоваче» Аранђеловчанина Бране Николића биће за «Здање-хорор» изгледа само дечија игра!

Текст и фото: Мирослав Живановић