Поштовани главни уредниче, замениче главног уредника и одговорни уредниче ОнЛине Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Уважени Господине Тодоровићу!

Ми Срби, Аранђеловчани из српског расејања, који помно пратимо дешавања у нашем граду Аранђеловцу, упркос томе да нас је Аранђеловац поодавно избрисао из списка живих, запањени смо садржајем текста који је био објављен 3. децембра на сајту под називом „arandjelovac.com“.
Познајемо Вас као угледног и честитог новинара, а пре свега Аранђеловчанина, породичног и пословног човека за којег ни једног тренутка не бисмо могли рећи да приказ Вашег профила личности одговара профилу каквом су Вас приказали у наведеном сајту.
Због тога сматрамо да Вам је неоправдано  учињена увреда и клевета која вероватно подлеже кривичном делу. Увидом у Закон о јавном информисању Р. Србије на који Вас подсећамо, инсистирамо да сте у обавези пре свега због Вас лично, а потом и због нас из расејања који верују Вама и објавама у часопису еСварност чији сте уредник,  да правним путем, законски, „присилите“ анонимног аутора текста на исправку и да све нас који живимо далеко од матице и свог дома, а који смо расути по свету, јавно обавестите о коначном исходу.

(Уредништво Трагова)
 

Одговор Драгана Тодоровића на текст у нелегитимном часопису „arandjelovac.com“ под насловом;


Ботови уклонили текст - следе кривичне пријаве против сајта и тужба против Слободана Ђорђевића

 Уместо текста „Највећа грађевинска криминална афера у Аранђеловцу“ сад на сајту „arandjelovac.com“ видите само ово (фејсбук, скриншот, 4. децембра 2020. године у 22.23 сати)


еС

Текст „Највећа грађевинска криминална афера у Аранђеловцу“ уклоњен само после једног дана. Драган Тодоровић подноси тужбу против Слободана Ђорђевића Данка због увредљивог коментара.



Све је почело објављивањем текста „Највећа грађевинска криминална афера у Аранђеловцу“ на нелегалном сајту „arandjelovac.com“ 3. децембра. После неуспелог покушаја реаговања на текст на том нерегистрованом сајту (јер није било, а и данас је тако, ни податка о одговорном уреднику, ни мејл-адресе, ни телефона...) на нашем порталу смо објавили два текста 4. децембра; „Мета напада позната, а не и ко је одговорни уредник сајта „arandjelovac.com“ (у 3.01 сати) и „Одговор Драгана Тодоровића на јучерашњи бот-текст“ (у 19.11 сати). Већ у 22.23 сата јуче смо видели да је текст „Највећа грађевинска криминална афера у Аранђеловцу“ експресно уклоњен, чиме неће спречити рад органа гоњења Републике Србије ради утврђивања одговорности лица која се крију иза сајта „arandjelovac.com“, све до престанка постојања наведеног сајта, који је општини Аранђеловац изнедрио још једну аферу, с називом „САЈТ-АФЕРА“ (у наредним текстовима на нашем порталу користићемо тај назив, без заштите ауторских права).

У прилогу „Мета напада позната, а не и ко је одговорни уредник сајта“ објавили смо и питања/информације од јавног значаја, која смо упутили Агенцији за привредне регистре у Београду и Општинској управи општине Аранђеловац. Од Агенције за привредне регистре добили смо брзи одговор, у истом дану, што је и више него за сваку похвалу.


 


Обавештење Агенције за привредне регистре Републике Србије, број: 01-1423-1/20, од 4. децембра 2020. године


Дакле, у Агенцији за привредне регистре јасно и недвосмислено су написали: „У Регистру медија није регистрован медиј под називом arandjelovac.com.“ Општинска управа општине Аранђеловац има још 14 дана за достављање одговора на постављена питања:

1. Da li je Opštinskoj upravi opštine Aranđelovac poznato da postoji sajt s nazivom "arandjelovac.com"?
2. Da li je Opštinskoj upravi opštine Aranđelovac poznato ko je odgovorni urednik sajta "arandjelovac.com", kako bi tražilac informacija mogao zakonskom roku da podnese odgovor na tekst "Najveća građevinska kriminalna afera u Aranđelovcu" (objavljen na sajtu "arandjelovac.com" 3. 12. 2020. godine)?
3. Da li je Opštinska uprava opštine Aranđelovac odredila lice koje će davati podatke o aktivnostima opštine Aranđelovac sajtu "arandjelovac.com"?
4. Ko je u ime Opštinske uprave opštine Aranđelovac sajtu "arandjelovac.com" dao podatke za objavljivanje tekstova s nazivom: "Uskoro balon sala u Darosavi" (objavljen 18. 11. 2020. godine) i "Najveća građevinska kriminalna afera u Aranđelovcu" (objavljen 3. 12. 2020. godine), u kome je apostrofirano ime Dragana Todorovića, tražioca informacija od javnog značaja (kao direktora hotela "Izvor") u kriminogenom kontekstu, kao bahatog direktora, uz iznošenje neistina i poluinformacija?

У тексту „Мета напада позната, а не и ко је одговорни уредник сајта „arandjelovac.com“?, објављеном на порталу „еСтварност“ 4. децембра, у 3.01 сати, објавили смо и следеће: "Једино име које се појавило на друштвеним мрежама (фејсбук) је извесни „Марко Симић“ који је поставио коментаре-линкове текста „Највећа грађевинска криминална афера у Аранђеловцу“ баш испод текстова објављених на нашем порталу „еСтварност“: „Ново у „шевролет-афери“: крагујевачки МУП коначно послао записник о увиђају саобраћајке“ (28. новембра) и „Данас „Двери“ о „шевролет-афери“ (3. децембра). Можда ће „Марко Симић“ помоћи да пронађемо главног уредника сајта „arandjelovac.com“!?"

Међутим, истог дана, у поподневним сатима, као да је једва чекао повод да повреди углед Драгана Тодоровића огласио се коментаром и Слободан Ђорђевић, Аранђеловчанима познатији као Данко, оснивач ресторана «Александар».