Pobuna čak četvorica članova glavnog odbora vratila partijske knjižice, besni zbog egocentričnog ponašanja svog predsednika

BEOGRAD – Srpsku naprednu stranku u proteklih nekoliko meseci napustila su čak četiri člana Glavnog odbora, nezadovoljni ponašanjem lidera te partije Aleksandra Vučića.

Odliv šireg rukovodstva pokazao je da SNS nije ujedinjen, nasuprot tvrdnjama vrha stranke, ocenjuju sagovornici Kurira.

Strahovlada

Nogu je povukao bivši predsednik Skupštine Zaječara Saša Mirković, koji je svoj odlazak obrazložio time što ne želi više da trpi političke pritiske, pretnje i ucene.
– Vučiću, hteo sam sve ovo da ti kažem u Skupštini, ali ne bih mogao jer bi mi bila oduzeta reč samo na pomen V od Vučiću. Prestani više sa zastrašivanjima i pretnjama. Znam kako funkcionišeš jer te dugo poznajem. Znam koliko voliš da se svetiš ljudima koji pomisle da ti se suprotstave u stranci, a kamoli ljudima koji su van stranke – napisao je Mirković nakon odlaska iz stranke.

SNS su zatim napustili drugi članovi Glavnog odbora – Vilibald Erić, savetnik u Ministarstvu za kulturu i informisanje, kao i Igor Jakšić i Goran Damjanović, koji su se Vučiću obratili na društvenim mrežama.

Ti, Zevse…

– Aleksandre Vučiću, umišljeni bože koji zemljom hodaš… Ti, Zevse… Bože nad bogovima! U stranci koja je postala demokratija jednog uma, puna poltrona i idolopoklonstva, gde samo jedan čovek radi u ličnom interesu. Marko Aurelije je uposlio čoveka koji je išao uz njega i stalno mu govorio: „Ti si samo čovek“, što savetujem i tebi… Vraćam ti sve ono što si mi dao i što imam od tebe, kartice članstva i Glavnog odbora. Primi moju ostavku na svim nivoima – poručio je Jakšić premijeru.

Politički analitičar Jovo Bakić ističe da je poznato da Glavni odbor nije ujedinjen, kako govori vrh stranke.
– Odavno mi je poznato da u GO SNS postoji nezadovoljstvo kod brojnih ljudi, ali je strahopoštovanje mnogo jače. Veliki broj članova su poklonici Tomislava Nikolića, ali znaju da je on nemoćan. Vučića se plaše i očekuju neku materijalnu korist u budućnosti – kaže Bakić.

Međutim, on ističe da odlazak šireg rukovodstva nije toliko bitan jer je SNS zapravo „jedan čovek – jedna stranka“.
– Da njega nema, stranke ne bi bilo. SNS je svoju nekadašnju ideologiju napustio, a drugu nije ni stvorio – kaže Bakić.

Politički analitičar Milan Nikolić ističe da je vrlo zanimljivo to što članovi napuštaju stranku koja je na vlasti i kojoj, kako kaže, ide:
– To pokazuje da postoje određena nezadovoljstva, što je i normalno u demokratiji.

    Saša Mirković
    Znam kako koristiš sve moguće resurse države da bi na nekog izvršio pritisak, osvetio mu se ili pod izgovorom „borba protiv korupcije“ pokušao da ga uhapsiš.

    Igor Jakšić
    Narod ti ne odgovara i isti bi menjao, a ne znam za koji, verovatno nemački. Za ovo što ti radiš ja se nisam borio.

    Goran Damjanović
    Dali smo legitimitet gomili politikanata koji su nakon izbora ugasili i ono malo demokratije, okružili se najgorima od devedesetih do danas.

    Vilibald Erić
    Aleksandre, vraćam ti sve što si mi dao u životu. Oprošteno ti je sve. Nek ti bog da zdravlje i ljubavi. Zbogom!

 (Izvor: Kurir)