На слици десно: Мирјана Бошковић

Поводом презентације  литерарног зборника "Милош Црњански", у Бечу, 1. и 2. 12.2017. године, у организацији културног друштва „Златна Реч – Српска Круна“ из Аустрије и српског друштва „Сретење“ из Словеније,  окупила се група људи, свестраних и креативних, жељних знања и енергије коју исто пружа, да покажу свој рад и уједно прихвате богатство нових познанстава.

Група је иако сачињена од различитих људи, карактера и годишта, била хомогена и јако добро функционисала. Од свакога  се могло нешто научити и чути. Владала је атмосфера позитивних вибрација, дружења, лако склопљених комуникација. Организатор се потрудио да свима буде доступан, да помогне у свему у чему је био у могућности.

Поред књижевних циљева, приказао је чари старог и новог Беча. Хотел у ком се дешавање одржавало и његово особље је испунило стандарде, дало свој удео у крајњој оцени организације. Презентовање радова у ресторану је протекло у опуштеној атмосфери. На крају, закључак је да је организатор успео да пружи оно што је сваки учесник вероватно и желео – прилику да покаже свој рад, упозна нове људе и њихове радове.. Сусрет је свакако обогатио мој, а надам се и живот других учесника, те до неке следеће прилике када ћемо се окупити са новим задацима, закључавам га у сећање, тамо где остају пријатни моменти. 

 

Мирјана Бошковић