Већ неколико сати испред зграде "Политике" у Македонској улици, стоје полицијски аутомобили и комбији у који се уносе и пакују уметничке слике, али у МУП репортерима Нова.рс нису знали да кажу о чему се ради?

Према сазнањима са лица места, полицијска возила – два бела и један тегет комби – паркирани су испред „Политике“ сатима, заједно са једним полицијским џипом.

„Цело поподне гледамо шта се дешава, а уочили смо бели комби који повремено долази да се натовари уметничким сликама и одлази, а затим се враћа и то се понавља цело поподне. Ко зна колико слика су до сада однели… Неки причају и да је неко ухапшен, али ја то нисам видео тако да не могу да тврдим“, каже младић из оближњег кафића.

Екипа нашег портала сазнала је на лицу места да се слике износе из зграде Задужбина „Рихарда Фрелиха“, а на лицу места су припадници Управе криминалистичке полиције.

О чему се тачно ради и о каквим уметнинама, као и то због чега се оне преносе уз пратњу полиције, нису хтели да нам кажу, већ су нам рекли да се обратимо Сектору за медије и комуникацију МУП из ког су нам, подсећања ради, казали да још немају информације, иако су јаке полицијске снаге на лицу места цело поподне.

Шта се током данас дешавало у згради поменуте задужбине, остало је непознато, а полицајци сатима износе слике, које сигурно имају уметничку вредност. Збуњени грађани би повремено застали, покушали да сазнају о чему се ради, али би и они, баш као и медији, остали без одговора и евентуално били замољени од стране полиције да се удаље.