Naučnici su otkrili da koren ove biljke deluje bolje od hemoterapije jer ona ubija sve ćelije, a koren maslačka samo one zahvaćene karcinomom. Džon di Karlo, 72-godišnjak je koji se lično uverio u lekovitost maslačka.

Prošao je intenzivne i agresivne tretmane hemoterapije, a na lečenju proveo pune tri godine pre nego što su ga doktori pustili kući da sa svojim najbližima provede poslednje dane. S obzirom na to da su

doktori imali sve manje alternativa u pronalasku rešenja u borbi protiv njegove bolesti predložili su mu da pije čaj od korena maslačka, a nakon samo četiri meseca doživeo je remisiju bolesti.

Na Univerzitetu Vindzor u Kanadi sprovedeno je istraživanje na Odseku za hemiju i biohemiju, a rezultati ulivaju novu nadu svim obolelima od ove teške bolest. Naime, došli su do zaključka da koren maslačka ubija ćelije zahvaćene karcinomom. Još jedna korisna spoznaja je i ta da nema nikakav štetan učinak na ostale stanice u našem organizmu.

Čaj maslačka deluje na zahvaćene ćelije tako da se one unutar 48 sati doslovno raspadaju, a za to vreme zdrave ćelije ostaju neokrznute, utvrdilo je ovo istraživanje. Kontinuirani tretman korenom maslačka može uništiti većinu rakom zahvaćenih stanica kod obolelih, a zbog neočekivanih rezultata istraživači nastavljaju s istraživanjem ove čudesne biljke.

Čaj od korenja maslačka Stavite šaku svežeg korena maslačka na jedan litar vruće vode. Procedite nakon deset minuta. Pijte 3 šoljice dnevno.

Izvor: Kurir