U centru Jagodine, muškarac srednjih godina danas je krvnički pretukao svog konja. Dok je siledžija tukao konja, jedan od prolaznika je skočio na njega pokušavši da spreči batinanje životinje i da vlasniku konja otme motku, što je izazvalo komešanje okupljenih građana.

Policija je na licu mesta, a brojni građani okupili su se da vide šta se dešava.

- Video sam konjče koje vuče kola u kojima su bile kozice. Čovek je terao konjče da skrene, ono je toliko iscrpljeno da se iz aviona vidi da je neuhranjeno i zlostavljano. Kada je skretalo u ulicu, konj se okliznuo i pao, čovek je sišao sa kola pokušao da ga podigne a onda uzeo veliku drvenu motku i krenuo da ga udara. On ga je toliko tukao da je to strašno! Konj je već uvukao glavu ispod vrata, pomislio sam da je mrtav a onda je skočio jedan dečko i povikao „šta biješ tog konja“ i pokušao da mu otme motku. Međutim seljak je bio toliko razjaren da je krenuo na dečka da i njega tuče motkom. Dečko je krenuo da se brani! Strašno, svi smo u šoku! Potreseni smo. Došla je policija i veterinar koji je odvezao konja u veterinarsku stanicu. - priča očevidac celog događaja, a prenosi portal zivotinje.rs.

Konj je potom odveden u Veterinarsku stanicu u Jagodini, gde mu je pružena pomoć. Po telu ima i starih rana, a danas mu je teško povređena i noga. Pored toga na telu ima i ubodne rane...
-Ovo je zlostavljana životinja i ona je predmet inspekcija i policije. Na nama je da pomognemo životinji i mi to činimo. Ukoliko tako odluče nadležni, konj će biti vraćen vlasniku kada se završi zapisnik, procedura i ostalo. - rekao je Saša Tanasković iz Veterinarske stanice.

Portal Info centrala prenosi da je vlasnik ovog konja, međutim, dok je inspekcija vršila zapisnik, uzeo životinju pod izgovorom da je njegovo vlasništvo i odveo je kući.
Vlasnik je inače meštanin sela Dobra Voda, a očevici scenu opisuju kao "duboko potresnu".
- Kad je slabašni konj pokušao da skrene, od iznemoglosti se srušio pa je vlasnik počeo da ga tuče šipkom. Zlostavljanje i usmrćivanje životinje prekinuo je momak koji je pitao vlasnika konja zbog čega to radi, posle čega je nasilnik nasrnuo i na njega.
- Ovaj čovek nije nepoznat, on je poznat zlostavljač životinja. Lično sam ga video na Strelištu kako je vezao kobilu i ždrebe, ukočio kola i udara krvnički životinje kako bi krenule, a jadne životinje padaju jer ne mogu da povuku ukočena kola. Zlostavljač veliki… - ispičao je za Infocentralu jedan od očevidaca.
Ostaje da vidimo zašto nadležni nisu reagovati i vlasniku oduzeli ovu i druge životinje koje zlostavlja, jer za to po svemu sudeći ima osnova!