Dete se najverovatnije popelo na vrata boksa gde se nalazio pas ljubimac porodice koji ga je ili povukao ili je dete samo palo

STARA PAZOVA - Kućni ljubimac, pas rase japanska akita, napao je četvorogodišnje dete u kućnom dvorištu u Staroj

Pazovi i teško ga povredio, otkinuo obraze i deo lobanje.

Dete je iz čeljusti razjarene životinje spasao komšija, koji se tog trenutka zatekao u bašti. Mališan je izašao iz šok sobe i na odeljenju plastične hirurgije oporavlja se u Tiršovoj. Do nesreće je došlo u trenutku kada je Aleksandar T. (4) ostao sam u dvorištu gde se igrao. Prema pretpostavkama njegove majke, dete se najverovatnije popelo na vrata boksa gde se nalazio pas koji ga je ili povukao ili je dete samo palo.

"Aleksa se igrao s detetom iz komšiluka, po koga je došla sestra da ga spremi za vrtić. Moj Aleksa je pošao za njima, ali niko nije primetio kada se vratio i ostao sam", priča vidno potresena majka Aleksandra Milinković. Ona kaže da je pas bio štene koje su dobili od prijatelja.

"Bio je godinu dana star. On je naš ljubimac s kojim se deca igraju i nikada ranije nismo imali problem. Ne znam šta mu se odjednom dogodilo", priča majka koja pored malog Aleksandra ima još četvoro dece.  U trenutku nesreće majka mališana bila je na pijaci, otac na poslu, a braća i sestre u školi. Najstarija sestra gledala je televiziju u sobi i ništa nije čula. U pomoć je pohitao teško bolestan komšija Marko Kovač.

"Krenuo sam u baštu po papriku, a kako je boks od psa odmah do moje bašte, čuo sam neki čudan zvuk da dopire odande, nekakvo režanje i agresivnost. Prišao sam bliže i viknuo psa po imenu: 'Grofe'. On se okrenuo prema meni krvave glave. Počeo je i na ogradu da skače. Kada sam uleteo u taj improvizovani boks, koji je nekada služio kao svinjac, istrgao mi je letvu iz ruku, ali sam brzo uzeo drugu, uspeo da mu je gurnem u usta, a kada sam pogledao u drugom delu boksa, muka me je spopala i magla mi je pala na oči jer je krvavo dete ležalo na podu. Odeća mu je bila raskidana, kosa sa glave sva skinuta, a po dolasku Hitne pomoći lekari su konstatovali da mu je koža od ujeda bila iskidana. Lobanja mu je zasečena zubima, a grkljan i arterije malo je falilo da preseku čeljusti", priča komšija Marko.

U bolnici u Tiršovoj dr Branislav Trifunović, koji je operisao dečaka, potvrdio je da se dete oporavlja i da je njegovo stanje sada stabilno.

Nadležne komunalne institucije i šinteri odvele su životinju, a policija je napravila uviđaj. "Ja sam načelnika SUP već jednom obavestio o agresivnosti ovog psa kada je napao moje kuče, ali mi je tada rekao da će reagovati ako bude žrtava. Nažalost, nešto ovako je moralo da se desi da bi neko intervenisao", kaže komšija Marko Kovač.

Autor: Blic