Milica Vasić sinoć je u Gornjem gradu u Zemunu zatekla svoju komšinicu kako baca žive štence u kontejner.
Potresena prizorom pokušala je da izbavi pse, ali nije uspela. Njena ćerka Ljiljana Vasić susrela je

komšinicu i zapretila da će pozvati policiju, što je kasnije i učinila.

Zbog toga je žena koja je pse bacila, sama izvadila kesu iz kontejnera i vratila ih žive u svoje dvorište, gde su sada sa kerušom.

- Besna sam. Svake godine rade istu stvar, imaju dve keruše i puštaju ih da se kote, a onda bacaju štence drugima ispred vrata ili u kontejner umesto da jednostavno steriliše kerušu. Evo, skupićemo se svi i platiti to, ali neka reši problem - uznemireno priča Ljiljana vasić.

Naši reporteri posetili su kuću žene koja je hladnokrvno pokušala da ubije štence. Najpre se čuo samo lavež, a niko nije otvarao. Tek nakon telefonskog poziva došao je Milenko čija je snaja dan ranije bacila štence. Uverili smo se da su živi, smešteni zajedno sa majkom u traktorskoj gumi, prekriveni paletama. Ostavili smo hranu za štence, kako bi preživeli, dok se ne nađe neko ko bi poželeo da ih usvoji.

- To su psi mog pokojnog brata, o njima se brine snaja koja sad nije tu… Štenci su živi, ne znam da li imaju tri dana. Pokriveni su, tamo je i keruša, ali hoće da ujede, jer ih brani pa ne smem da otvaram - kaže Milenko.
Foto: Aleksandar Dimitrijević