Pored mnogobrojnih hitova popularnog pevača ovaj se izdvojio Kićo Slabinac umro je 13.11.2020. godine, a iza sebe ostavio bezbroj hitova.


Onaj najpopularniji koji je i dan danas na mnogim plejlistama “Zbog jedne divne crne žene” krije zanimljivu priču.
Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ženu kojoj je pevač posvetio ovu pesmu svi dobro znamo! Naime, ove stihove Slabinac je napisao 1972. godine kada se vraćao sa turneje iz SAD.

Kako je tada ispričao, na toj turneji je upoznao “divnu crnu ženu”. Kada se vratio u rodni kraj, mnogo je patio zbog nje.

Mirjana Antonović


Naše poznanstvo i ljubav povredili su me na vrlo grub način. No, da kažem malo više o toj tajanstvenoj, kako su je neki nazivali. Zove se Mira i rodila se i živela u našoj zemlji sve do svoje 4. godine. Zatim je otišla u Sjedinjene Države. Posle toliko godina sada je došla ovamo i nakon mesec dana pojavio se mali intervju u jednom listu. Šta je tu svega nadrobljeno! Nisam verovao svojim očima. Žao mi je zbog nje. Jedna iskrena inspiracija i ljubav tako su povređene. Nije mi jasno zašto su se okomili na mene. Ja ni od koga nisam sakrivao Miru, vodio sam je svuda sa sobom, i na izlete, i na koncerte. Volimo se iako je pre bila udata, a to je zaista samo naša stvar. Zašto nisu mogli da budu kavaljeri prema jednoj ženi a ne da je bezobzirno napadnu kojekakvim izmišljotinama. “Ona je tada bila u braku koji je bio pred raspadom i, kako je napisala u svojoj knjizi, mi smo se našli i uklopili jedno drugome u život. Nismo o tome smeli ni govoriti. Prepreka je bila što je ona navikla na život na njujorškom asfaltu i dolazak u Osijek ili Zagreb nije dolazio u obzir, a ja se nisam vidio tamo. Ona je to naprasno prekinula, kako to već žene znaju; našla je nekog drugog i prevarila me da bih ja nju ostavio. Jako smo se ružno rastali, ružno za mene, ali o tome neću govoriti. Bilo je to 1974. godine. Nismo se više čuli nakon toga, ali zajedničke prijateljice rekle su mi da se isplakala kad je saznala da sam se oženio. Pesmu sam napisao njoj, iako je ona tinjala u meni i pre, samo je bilo dovoljno da upoznam nekoga kome ću posvetiti tekst”, ispričao je Kićo u jednom intervjuu.

U pitanju je Mirjana Antonović koja je u to vreme živela u Americi, a koja je javnosti postala poznata zbog afere sa Miroslavom Ilićem.