Zbog papirnog broja jako lošeg kvaliteta naša šampionka je ostala bez zlata. Komisija je odbila našu žalbu – navodi se u saopštenju Saveza. Zbog neverovatno bizarne situacije i papirnog broja koji se otkačio Ivana Španović je ostala bez medalje na Svetskom prvenstvu u Londonu.

Ona je završila takmičenje u skoku udalj na četvrtoj poziciji iako deluje da je poslednji skok u najmanju ruku bio dovoljan za neko od odličja, ako ne i za ono najsjajnije. Atletski savez Srbije se žalio posebnoj komisiji na odluku o merenju njenog skoka, ali je ona odbijena. U saopštenju su objasnili šta se sve događalo iza „zatvorenih vrata“.
– Zbog papirnog broja jako lošeg kvaliteta, koji je ostavio trag u pesku, naša šampionka ostala je bez zlatne medalje. Atletski savez Srbije se na ovu odluku žalio ali je po mišljenju komisije, žalba odbijena! Jer kako „oni” navode to bi dovelo do žalbe Američke federacije koja bi ostala bez dve medalje u ovoj discplini, pa je samim tim „lakše” da se odbije naša žalba – kažu predstavnici ASS iz Londona.
U saopštenju se dodaje i da je Svetsko prvenstvo u Londonu ujedno i poslednje takmičenje na kojem su se koristili papirni brojevi u tehničkim disciplinama…