Комшија из Пожешке улице 150 на Бановом брду су и покренуле иницијативу за постављање обележја на зграду у којој је он живео скоро четири деценије

Спомен-плоча књижевнику Данку Поповићу откривена је на згради у Пожешкој улици, на Бановом брду, где је овај приповедач, романсијер и есејиста живео скоро 40 година.

– Чукарица је поносна на своје суграђане који су рођени или су један део свог плодоносног рада и живота провели управо овде. Одајући им почаст и захвалност, на овај

начин желимо  да им се одужимо, али и да упознамо наше Чукаричане и Београђане да су ови велики људи у једном тренутку свог живота били грађани наше општине – рекао је Срђан Коларић, председник општине Чукарица који са Радомиром Андрићем, председником Удружења књижевника Србије открио плочу у присуству Поповићеве породице, пријатеља, књижевника, поштовалаца његовог књижевног дела и комшија из зграде у Пожешкој улици 150, који су и покренули иницијативу за постављање обележја.

Радомир Андрић је обећао да ће бити приређено још значајних скупова који ће употпунити сећање на великог књижевника и његово дело.

О Данку Поповићу и његовом стваралаштву говорили су  његов ученик Владан Глишић и парох цркве Свете Петке и цркве Ружица др Милорад Средојевић.

Међу Поповићевим најпознатијим делима је роман „Књига о Милутину”, а написао је и романе „Господари” и „Официри”, бројне приповетке, више радио-драма и филмских сценарија. Добитник је награда „Стражилово” и „Исидора Секулић”.

Умро је 2009. године у Београду.