Ово није добро за срце! Ово је најгоре за људе који не умеју да се радују! Ово је бајка у којој је Емир Кустурица стваран лик!
Са Путиновим орденом на реверу, у зимском капуту налик Чеховљевом шињелу, ушао је синоћ у Кремаљски дворац и доживео овације које су пробудиле и царску Русију. Дочекан аплаузима и овацијама, окружен бројним новинарима и уметницима, рекао је да се у Русији осећа као у свом дому и да му је Орден дружбе најдраже признање.

На великој сцени, где је наступио са својим оркестром, најављен је најгромогласније од свих уметника. И два пута враћан на бис!


-Ја љубљу Русију! – рекао је, и публику дигао на ноге. Аплауз је био дуг као година. Аплаудирала су му и деца са Крима. И бурјановске бабушке. Дипломате и официри, и руска младеш.
У свечарској атмосфери, уз песму и шампањац, ексклузивно за читаоце Искре, наш прослављени редитељ је рекао да ће премијера његовог филма “На млечном путу“ у Москви бити 18. децембра. И да за ту прилику спрема посебно изненађење.
Говорећи о Русији, говорио је и о Путину.


-То је велики човек, и учинио је све да Русија опет буде велика и моћна, да буде најмоћнија! Негде пред поноћ, стигли смо код Захара Прилепина, где је Кустурица био гост у култној телевизијској емисији “Сољ“. Бајка се овде не завршава. Кустурица и вечерас наступа у Кремаљском дворцу.
Горан Лазовић