LG Srecanje-Sretenje Mobile Small

  V Riemerjevi galeriji v Slovenskih Konjicah je na ogled razstava slikarskih del ZGODBA O BARVI, umetnice Lili Garbajs. Razstavo je organiziralo Slovensko srbsko kulturno humanitarno društvo Srečanje. Slikarka Lili Garbajs prihaja iz Ljubljane, je redna članica Društva ustvarjalnih programov Ljubljana in aktivno sodelujoča v projektu Art market, od leta 2005. Je aktivna udeleženka Ex temporov Grožnjan in Piran, je ena izmed vodij projekta Slikarski party Slovenija in lahko se pohvali z velikim številom razstav tako doma kot v tujini.

Ob tem dogodku, je bila predsedniku društva Radovanu B.Miliću, prejemniku naziva Srbski vitez in priznanja Srbska krona, dana posebna čast, da v imenu Srbske krone, ki deluje pod okriljem dinastije Karađorđević, vinarju Jožetu Tominšku iz Slovenskih Konjic, podeli priznanje Sveti Trifun. Jože Tominšek, ki že ima naziv Eques de vino (Vitez vina), je to posebno priznanje prejel za svoje dosežke na področju pridelave kakovostnih vin.
Dogodek sta s svojim čudovitim petjem popestrili Minea Furman in Ema Falnoga, ki svoje petje izpopolnjujeta v Glasbeni šoli Slovenske Konjice, pod mentorstvom prof. Andreje Obrul.
Razstava je na ogled do 14. Decemra.

DSCN1495 Small

 

 

 

DSCN1480 Small