Стефановић и Ал Нахјан ставили су параф на Меморандум о разумевању између Министарства унутрашњих послова Републике Србије и Министарства унутрашњих послова УАЕ у вези са узајамним признавањем возачких дозвола. Такође, потписан је и Меморандум у вези сарадње у домену безбедности и борбе против тероризма два министарства полиције. Потпредседник Владе Републике Србије и министар

унутрашњих послова др Небојша Стефановић потписао је у Београду са министром спољних послова и међународне сарадње Уједињених Арапских Емирата шеиком Абдулахом бин Зајед Ал Нахјаном два меморандума о разумевању који ће унапредити сарадњу двеју држава. Стефановић и Ал Нахјан ставили су параф на Меморандум о разумевању између Министарства унутрашњих послова Републике Србије и Министарства унутрашњих послова УАЕ у вези са узајамним признавањем возачких дозвола. Такође, потписан је и Меморандум у вези сарадње у домену безбедности и борбе против тероризма два министарства полиције.
Захваљујући споразуму о признавању возачких дозвола држављани Р Србије, који имају регулисан привремени или стални боравак у УАЕ могу да изврше замену српске возачке дозволе за возачку дозволу УАЕ, без обавезе полагања теоријског или практичног испита. Меморандум о сарадњи у домену безбедности омогућиће ближу сарадњу две полиције у борби против свих видова криминала, а посебно против тероризма. Овај споразум посебно је важан имајући у виду терористичке претње са којима се суочавају многе земље широм света.