Драшковић каже да се ћути о истини и да је највећи број злочина и у Хрватској и у Босни и на Kосову починила српска страна. Kаже и да Србија мора коначно признати пораз. Време је да се Србији и Србима коначно каже истина, рекао је у интервјуу за Телеграф Вук Драшковић, вођа Српског покрета обнове. – Сада се негује прича да су злочини Срба били ексцеси при одбрани огњишта. Нема ниједног Србина који је осуђен у Хагу, а да у очима огромне већине народа није херој.

Слободан Милошевић је најодговорнији за страшну политику пораза и злочина, а сада о њему пишу хвалоспеве и књиге људи који су 90-тих били против њега. Министри му се клањају у гробу и говоре да је њега, за вођу Србије, био изабрао сам Бог – рекао је Драшковић.
– Олуја и Бљесак јесу огромни злочини, али тога не би било да није било саучесништва са српске стране – каже Драшковић. Наглашава да Србија мора признати пораз и да се ничим не смије оправдавати.
– Нова политика мора бити очишћена и од примеса претходне политике пораза и злочина и сва ратна непријатељства морају бити преокренута у пријатељства. То су Немци направили након Другог свјетског рата и видимо где су данас. То мора и Србија урадити. Србија мора непријатељства с Албанцима, Бошњацима и Хрватима преокренути у пријатељства. Наравно да боле жртве НАТО бомбардирања, али њих је вишеструко мање него што је, рецимо, од српских бомби убијено цивила само у Сарајеву. За три године, убијено је близу 12 хиљада цивила, а од тога више од 2000 деце – каже Драшковић.

Извор: Кроативе.нет