ПРЕДСЕДНИКУ ВЛАДЕ ГОСПОДИНУ АЛЕКСАНДРУ ВУЧИЋУ
Господине Вучићу, Ви сте пред изборе изричито изјавили да нећете дирати пензије, а сада сте донели одлуку да заплените део пензија и део плата. Правно гледано Ви можете да плените плате, али пензије НЕ МОЖЕТЕ! Пензије су стечено право независно од сваке Ваше политике. То право је загарантовано Уставом и законима.

Заплена пензија је, правно гледано, исто као када би сте дошли људима у кућу са наоружаном пратњом и запленили што Вам се свиђа. Ми смо се наслушали Ваших прича о борби против корупције.
Па шта је било са отуђеним државним новцем?  Јесте ли и један динар вратили у државну касу? Шта је са 50 милијарди долара изнетим из Србије од стране претходне власти? Ви би морали да знате ко је то изнео и где је тај новац. Где је државни новац са Кипра? Уместо да вратите опљачкани новац у државну касу Ви ударате по социјали и плените пензије. То нико није досада радио осим Вас. То говори да сте Ви најгора власт која је досада постојала у Србији. Ви требате да знате да пола Србије живи од тих бедних пензија па сте одлучили да и то узмете народу. Ако нисте способни да водите државне послове и ускладите буџет са могућностима и потребама, а ове Ваше одлуке говоре да је, нажалост, баш тако, поштеније је и боље за Вас лично, Вашу странку и Србију, да се повучете, него да терате тако даље и натерате народ да вас силом смени. И што је по Вас најгоре, то је да заплењени новац од пензија неће покрити мањак у државној каси више од 1%. Одкада сте Ви на власти привредни раст Србије је у минусу, а незапосленост у порасту. Спољни дуг Србије на европском путу је удвостручен. Губитак радних места је у просеку 100 на дан. Ви стално обећавате да ће нам бити боље, тамо негде за три године, а сваким даном је све горе.


 У име „Слободне Србије“

Академик др Јован И. Деретић