Kako Dnevni Žurnal ekskluzivno saznaje, Fracnuska je blokirala Srbiji ulazak u Evropsku uniju na narednih 5 godina uz konstataciju da Srbija ne radi dovoljno u unapređivanju dve tačke.

Te tačke odnose se na slabe procese u zaštiti ekologije i rekonstruisanju pravosuđa.
Ove dve tačke ocenjene su kao najslabije u čitavoj Evropi a od indeksa 1 do 10 Srbija je dobila ocenu 2. Jedina slabija “Država” je bila Kosovo koja je dobila 1 za ocenu o rekonstruisanju pravosuđa.
Francuska je zabrinuta zbog centralizovanja politilčke moći u jednu tačku koju kontroliše svega nekolicina osoba. Iz Pariza stiže opomena da zbog sličnih problema i Hrvatska može ostati bez članstva u Eu, kao i da je besmisleno u takvim trenucima uvoziti unutar unije novi problem nazvan “Srbija”.

ZAGAĐUJEMO OKOLINU

Francuska strana se takođe brine zbog velikog problema ekologije, ali pre svega loše kanalizacione mreže unutar Beograda koja će dodatno biti opterećena izgradnjom Beograda na vodi.
Advertisement

Kao posebno negativni ekološki osvrt ističe se to što se kanalizacione vode direktno ulivaju u evropske reke Savu i Dunav.

Francuska je takođe zabrinuta zbog uporišta Islamista u BIH koji lako preko Srbije mogu doći u granice EU, a uz sve to i politika Trampa prema Rusiji ali i zvaničan izlazak Britanije iz EU ništa manje ne ulivaju poverenje Parizu.

Izvor: Dnevni Žurnal