У емисији о Косову и Метохији на ХРТ, политички консултант Александар Мусић говорио је о тзв. француско-немачком плану и о постепеној предаји Косова и Метохије од доласка Александра Вучића на власт

“Иронијом историјских струјања, онај који је највише говорио о издаји и издајницима је највише издао. Ако се гледа шта је Александар Вучић дао косовским Албанцима са два Бриселска споразума из 2013. и 2015. и Вашингтонским споразумом из 2020. он је фактички разградио остатке српске државности на Косову и све оно што је преживело 1999. и Кумановски споразум. Предао им је српску полицију, српско судство, електро мрежу, телефонски позивни број, хидроелектрану Газиводе… а административни прелази су постали међудржавна граница”, рекао је Мусић.

“Сада је сатеран у ћошак, што је више клечао пред странцима, што је више био понизнији, то је више урлао код куће јер му националисти дишу за вратом и зато иде у пројекат ‘Покрета за Србију’ да би мало по рубовима амортизовао тај притисак”, казао је Мусић и објаснио потом да и непотписивање споразума значи признавање, а да тзв. Заједница српских општина, ако се формира, формираће се у оквиру државе Косово.

“Онај догађај, због кога је он отворио шампањац, био је одлазак Амфилохија Радовића који је имао једну црту која је красила црногорске митрополите а то је да је смртно озбиљно схватао своју титулу егзарха – чувара трона Пећког и он је био један од владика СПЦ који је Косово сматрао светињом а косовско питање и Косовски завет темељом српске и државности и духовности. Он је редовно говорио Вучићу да је, због тога што ради, издајник и да ће ићи у пакао”, подсетио је Александар Мусић и додао да су “све остале владике поклекле, држе се материјалног и зато у овом тренутку нема легендарних литија”.

“Вучић ће у српску историју ући као неко ко је успео незамисливо, неко ко је у миру дао оно што ни у рату није изгубљено”, закључио је Мусић.




Извор: Politicki.rs