Miodrag J. osumnjičen da je u austrijskoj prestonici kao deo organizovane grupe učestvovao u pet krađa

Srpskom državljaninu Miodragu J. (42) sudi se u Beču zbog sumnje da je predstavljajući se kao lažni policajac pokrao pet starijih žena od kojih je uzeo izuzetno vredan zlatni nakit.

Kako navodi Krone.at, Miodrag J. navodno je bio deo organizovane kriminalne grupe koja je harala Bečom.

- Oni su imali modus operandi po kome su pozivali starije građanke, pa ih, predstavljajući se kao policajci, upozoravali na lopove i nudili im da im čuvaju nakit, zlato i novac - prenosi portal.

Miodrag J, kako prenose, uhapšen je pre dve godine i od tada je u pritvoru.

- On se tereti za pet provala. Jednu baku poprskao je biber sprejom i od njeg ukrao kutiju sa nakitom vrednim 67.000 evra. Od druge je uspeo da ukrade pet kilograma zlatnog nakita vrednog 250.000 evra - prenosi Krone.

Osumnjičeni pak, tvrdi da on nije učestvovao u ovim pljačkama.

- Njegovi advokati navode da je on u vreme krađa bio u Srbiji u bolnici, jer je imao ozbiljne zdravstvene probleme. Lekarka koja ga je lečila nije saslušana putem video linka jer je navela da ne može da govori o zdravstvenom stanju pacijenta - navodi Krone:

- Međutim, na sudu je advokatima i osumnjičenom predočeno da je on snimljen nadzornim kamerama u zgradi, kao i da je na mestu provale otkriven njegov DNK profil, na šta su oni odbili da daju bilo kakav komentar - prenosi portal.

(Kurir.rs - B. T.)