Она каже да живимо у времену које посебно уништава дечје душе, мрзи када други кажу да је борац за женска права, Ведрана Рудан по правилу сваком својом изјавом гађа у срж и привлачи пажњу.

Оно чиме је Ведрана Рудан привукла пажњу ових дана јесте потписивање петиције против Урсуле фон дер Лајен. Хрватска списатељица и новинарка се тако придружила свима онима који су критиковали став председнице Европске комисије према рату на Блиском истоку.

Ведрана Рудан је гостовала у емисији „Јутро“ на ТВ Прва и том приликом истакла да Београд има ритам велеграда, који јој недостаје у Ријеци и Загребу.

„Београд има милион живота, ја сам свој годишњи одмор провела овде. Из Ријеке сам дошла овде на годишњи одмор“, започела је Ведрана Рудан.

Како каже, оно што она прати је тренутно рат у Гази, о чему је јасно изнела свој став.

„Држава Израел је фашистичка земља, сто пута сам то написала. Европа је слушкиња Америке, то је зачарани круг. Тамо се убијају деца, мајке, труднице, уништавају се зграде, тамане се Палестинци као некад Јевреји. Они машу Холокаустом као алибијем да би клали, данашњим Израелцима Холокауст никако не би смео да буде лиценца за убијање“, истакла је она.

Ведрана Рудан је и једна од оних који траже оставку Урсуле фон дер Лајен, а водитељка јој је поставила питање и да ли су јој то у Хрватској замерили.

„Мени у Хрватској нико ништа не замера, јер ја у Хрватској не постојим. Ја сам за Хрватску превелика, иако ће ово звучати препотентно. Ја сам ја, своја, имам свој став који се потпуно разликује од осталих“, рекла је Ведрана Рудан.

У свом стилу је рекла да једино што може да је повреди јесте када погледа на вагу.

„Политичари и власници наших живота нас доживљавају као смеће и сваки дан то чујемо, фрустрира нас, јер ми нисмо глупи. Схватамо њихове прљаве поруке, а не можемо ништа. Ја сам члан Европе, ко је Урсула да у моје име даје подршку Израелу? Потом сам добила информације да је фалсификовала докторат. Она је гинеколог, а била је министарка војске у Немачкој, мени је то несхватљиво. Да ли би генерал могао да ради царски рез онда?“, закључила је Ведрана Рудан.