Нисмо дошли да би „рушили Београд“. Златиборци су градили Београд и Нови Београд и сада су спремни да граде и код куће, али нам се то не дозвољава јер је ненародна Влада решила да поклони државну имовину мистериозним тајкунима и страначким пријатељима, изјавио је Милан Стаматовић, председник општине Чајетина на данашњем протесту Златибораца испред зграде Министарства

грађевинарства, приликом предаје комплетне документације, по ко зна који пут, за изградњу гондоле на Златибору и појаснио да Општина Чајетина даје рок надлежном министарству од седам дана да изда дозволу и најавио да „више неће бити чекања“.

Стаматовић је истакао да су због саучесништва у овом „правном терору“ над „слободном територијом Златибора“, Чајетинци приморани да предају захтеве за смену министарки Зоране Михајловић и Неле Кубуровић, јер су Министарство грађевинарства и Министарство правде већ дуго опструирале добијање дозволе, тражећи формалне изговоре да не издају дозволу за изградњу гондоле.

„Златиборци ‘не бију битку за очување Златибора и Чајетине’ већ за решавање истих проблема у целој Србији, због тога су одлучни да стану на чело покрета за борбу против одлуке о продаји земље странцима која по Споразуму о стабилности и придруживању ступа на снагу од 1. септембра ове године,“ закључио је Милан Стаматовић.

Народни посланик и председник Српског покрета Двери Бошко Обрадовић је својим прусуством подржао Златиборце и притом нагласио „да је неоправдано што државна администрација блокира изградњу гондоле, поготово што је општина Чајетина цео пројекат финансирала из сопствених средстава“.
ИН4С