V Celju je skupina mladoletnih državljanov Kosova napadla dva mladoletna dijaka in ju pretepla. Pri tem so enega tako hudo poškodovali, da je zaradi hudih poškodb – dvakratnega zloma čeljusti – še vedno na zdravljenju v bolnišnici. Eden od napadalcev je dijake prav tako izsiljeval za denar, na družbenem omrežju pa objavljal fotografije z orožjem in jih tako še dodatno ustrahoval.

У свом апелу за одбрану Резолуције 1244 Змаго Јелинчич Племенити упозорава на опасности од формирања тзв. војске Косова и позива чланице УН да блокирају улазак Приштине у Интерпол.


Šestoro radnika "Gorenja" iz Valjeva privedeno je u policijsku stanicu u Bistrici u Sloveniji, gde se nalaze na obuci za rad u novom pogonu slovenačkog giganta. Valjevce je prijavio neko od lokalnih radnika, nezadovoljan što će ostati bez posla.

ЉУБЉАНА - У Љубљани је у 94. години умро словеначки песник, преводилац и публициста, уредник, новинар и политичар Цирил Злобец, јавио је Радио Словенија. Писао је лирске, емотивне песме и награђиван за своје дело.

Janko Rath se brani očitkov o oškodovanju Srbske pravoslavne cerkve. Tožilstvo parohu Srbske pravoslavne cerkve v Ljubljani očita, da je del denarja za gradnjo župnijskega doma porabil za zasebne namene. Na Okrožnem sodišču v Ljubljani se sojenje parohu Srbske pravoslavne cerkve (SPC) Peranu Boškoviću bliža koncu. Sredi meseca naj bi bile na vrsti zaključne besede, potem pa izrečena sodba. Pred tem je tožilstvo nekoliko spremenilo obtožnico glede višine domnevnega oškodovanja.