Удружење новинара Србије (УНС) расписује конкурс за новинаре медија на српском језику из региона за студијски боравак и тронедељну бесплатну обуку у редакцијама у Србији.

Кандидати треба да поседују знање рада на рачунару и интернету.

Биографију и кратко мотивационо писмо (не дуже од 1500 карактера) послати на мејл Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. до 1. марта.

Новинарима који буду укључени у програм студијске праксе биће омогућен боравак у веб редакцијама у Србији. Осим праксе у медијима новинари ће боравити и у веб редакцији УНС-а. Имаће обуку на бесплатним онлајн WordPress (Вордпрес) и Joomla (Џумла) платформама. Научиће специфичности писања за онлајн издања и креирање садржаја за веб, стећи ће знања из области оптимизације садржаја за претраживаче (СЕО), промоције тих садржаја на интернету и како одабрати прави бизнис модел.

Студијски боравак ће бити организован у априлу 2016. године.

Праксу је подржало Министарство спољних послова – Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону.

Студијски боравак новинара из српских медија у региону УНС уз подршку Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону организује трећи пут.

Праксу у београдским редакцијама  2013. и 2015. године имали су новинари „Српских недељних новина“ из Мађарске, „Новости“ и часописа „Извор“ из Хрватске, „Споне“ из Македоније, „Радио Темишвара“ и „Наше речи“ из Румуније и удружења „Морача-Розафа“ из Албаније.