Еј Србијо велико ти хвала што ти имаш  за извоз будала!  Сваки Србин мени у глас кличе , ухапси ме брате Начелниче! Што да гудим по свом Дурмитору,  разврставам овце по затвору . Па нек виде шта све гуслар лењи ,  гуди гуслар Срби лаковерни . А

ако и јесмо били  браћа, нису нам кесе сестре, оставићемо вас без гаћа . Запад добро плаћа ! У Црној Гори Србин на функцији то  тражење је игле  у пласту сена,  еј Србијо бићеш   разграбљена.  Ми  немамо образ  ни стида са лица , гусларска је песма вама злослутница а Западу трулом вазда доушница ! Ето сад да знате за расуло кривца сваки гуслар  чоче, је пица са сто лица .

Представљам за Србе праву ноћну мору, гледам их ко овце у затворском тору  и гуслам за лову.  Боље и у Србији да гудим , нег уз овце  да на Дурмитору полудим. Браћо моја, моје племе лењо, Србију ћемо ми да разјеб... Сви у напад доларима плаћа Запад. Начелниче, чоче, сву су под контролом , у Србији у униформи боље , него козји сир под Дурмитором. Завладасмо Србијом без и једног метка , нека живи нерад гусларска заклетва! Тако је то било још  од давног претка .  У Никшићу само чували би козе , у Србији не скидамо се са телевизије розе .  Што по оном камењу да залуд чобанишем, кад у Србији могу и да генералишем. Себе прецењујте Србе подцењујте , тако вам гусала и листа дувана ,  Србија је наше племе лењо, на житима својим издржавала. А док они схвате да смо им на грбаци,  ти само гуди и на леђа јој наскачи .  Одани смо  само Дедеићкој браћи . Какав црни Његош  и какви бакрачи . У Србији кртица то се баш  исплати , док се Србин досети , робом ће се звати . Ал га није паметног баш  родила мати . Шапћите на уво и Шваби и Цији  и самом Обами , само будите увек на функцији.  Нек по белом свету  рибају клозете, уз гусле ћу величајући себе одхранити дете . Нама нек су браца НАТО бомбардери, уз њих ћемо бити ратни профитери . Извлачим из рукава и последњег кеца , уз гусле зване нерад, нек ми расту деца . Браћо Дурмиторска сложни ћемо бити и наивну Србију лако поробити , ко не послуша лако пендречити , са њима се можемо увек шегачити . Живети од шверца тако ми Папаје, а шта мисле Срби заболе ме јаје . Свуд смо се поређали  ко птица ругалица, најбољи је занат гуслар и кртица. Увек шапни оном ко ти више плати,  Србија се може сто пута продати . Али ником немојте заклетву одати , јер би глупи Срби нас могли прочитати ,  до Никшића све кртице протерати ! И гуслај  ко  нарикача , све увек за новац  , у Србији да се пита Црногорац , какав Ужичанин или Равногорац ! Нек нам живи маршал Мило дуванкеса , нек се дуван из лула отреса . Нек нам живе гусларска та племеналења , Божовићи , Миловићи,  Јекнићи , Месаровићи , Брајовићи , Бебић- Поповићи Шарићи  и друга покољења .  Повезани сви смо ко вагони  воза  и сви смо Удбаши ко за време Броза , од Запада плаћени да Србину се морал сроза .  И у то име ја затежем струне , нек живе Црногорци а Србин нек умре ! Такво смо ми лењо дедеићко племе , каубоји прави , шерифовско семе .

Еј , Србијо велико ти хвала , што ти имаш за извоз будала . Док мозгови се твоји одливају гуслари у теби уживају , величају петокраку звезду и Даницу  ту старицу  у гусларском гнезду . Сви се збијте у редове чврсте и прикријте своје дуге прсте !

 Нек комшије их вешају о врбе , ми сво увек сложни уз несложне Србе ! Нек шаљу Албанци ту играчку - дрона ,  ми смо увек први на листи полтрона ...

Шта ће нама ћирилица писмо , кад признали и Косово ми смо . Гаврило Принцип је за наc  терориста а Тачи нам у погледу блиста! Не признајемо Српску  Православну  Цркву , нит њиховог Христа , нама је светиња Ватикан , Мило дуванкеса  и Тито комуниста! И рођеног  ћу Његоша да се стидим , само овце Дурмиторске да не видим . Рујна зоро ти нама засвићи , теби верни гуслари ђетићи ! Ко прекрши заклетву и коме се ради , радили му о глави и на геј -паради !

 Нек копају Срби кад су луди, а ти буди гуслар и  кртица буди . Вешто кријте без имало вике , да хоћемо леба без мотике !

Аутор  : Славица Јовановић