Stanovnici Sarajeva o Čoli imaju samo reči hvale.

Ekipa Kurira boravila je nekoliko dana u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, gde su saznali mnogo zanimljivih detalja o najvećoj zvezdi na Balkanu. Stanovnici Sarajeva o Čoli imaju samo reči hvale.
Dok je živeo u tom gradu, nimalo se nije isticao niti pravio važan iako je još u to vreme bio megapopularan širom regiona. Tamo je bio sve do početka devedesetih, kada je planuo rat, pa se s porodicom nastanio u Beogradu. U naselju Grbavica Čola je dugo stanovao. Kad je okončan rat, Zdravko je, kako tvrde Sarajlije sa kojima su novinari Kurira razgovarali, odlučio da svoj stan pokloni prijatelju iz Visokog, koji je postao invalid zbog povreda zadobijenih u borbi i koji je ostao bez svoje imovine.
Bio je to, kažu stanovnici grada na Miljacki, gest o kojem je cela čaršija pričala, a većina njih i danas se toga seća. Osim stana, pevač je u Bosni, u mestu Hadžići, posedovao i vikendicu. I nju je poklonio jednoj porodici iz Foče, koja je u ratu ostala bez krova nad glavom. O svojoj velikodušnosti najveća pevačka zvezda s ovih prostora nikada nije pričala, ali zato Sarajlije rado pominju koliko veliko srce ima Čola.
Nešto više od decenije nakon što je u njegovom rodnom mestu zavladao mir, Zdravko Čolić je poželeo da ponovo ima svoju nekretninu u Sarajevu.
- Materijalno mi je želja da kupim stan u Sarajevu i zbog sve češćih dolazaka u svoj grad. Nisam osoba koja štedi novac. Tokom svih ovih godina živeo sam lagodno, ne previše luksuzno i imao normalne stvari. Sada kada dolazim u svoj grad, moram da idem u hotel. Zato je moja velika želja da imam stan u rodnom gradu i mislim da ću je uskoro ostvariti - rekao je on 2007. godine.
Šest godina kasnije Zdravko je ostvario svoju želju. Prema rečima  sagovornika, on je 2013. kupio stan u Ulici Koševo (bivša Kralja Tomislava), u najelitnijem delu Sarajeva.
Nekretnina ima 86 kvadrata, nalazi se preko puta Parka svjetlosti i kvadrat je tada koštao 2.000 evra, što znači da je Čola ukupno za stan dao 172.000 evra.
U pevačevoj PR službi novinarima Kurira je rečeno da on ovakve informacije neće komentarisati.