003 Small

V organizaciji Slovensko srbsko kulturno humanitarnega društva SREČANJE, se je v petek 18. Decembra,  v Riemerjevi galeriji odprla razstava slikarskih del z naslovom TU SMO, umetnika Boleslava Čeruja.
Dogodek ob odprtju razstave je s svojim čudovitim petjem pospremila Monika Klančnik, ki svoje znanje solo petja izpopolnjuje na Glasbeni šoli Slovenske

Konjice, pod mentorstvom prof. Andreje Obrul.
Umetnik Boleslav Čeru prihaja iz Kranja. Je član Združenja likovnih umetnikov Slovenije, član Društva Likovnih samorastnikov Ljubljana, član Likovnega društva Kranj, Likovnega kluba Dolik Jesenice.
Razstavljal je na več kot sto razstavah doma in v tujini (Italija, Češka, Nemčija), za svoje umetniške slike je prejel več priznanj. Njegova likovna dela so v privatnih zbirkah po Evropi, v ZDA  in v Avstraliji.


025 Small

Boleslav Čeru

 

Obiskovalci dogodka v Rimerjevi  galeriji,so bili nad njegovimi razstavljenimi slikami izjemno navdušeni in so mu v zvezi z njegovo ustvarjalnostjo postavili kopico vprašanj, na katera jim je z veseljem odgovoril.
O svojem delu je slikar Boleslav Čeru povedal:
 »Pri svojem likovnem delu in predvsem pri njegovem nastajanju sem zelo kritičen, vendar potrebujem čas, ki mi pomaga pri selekciji likovnih del  na gotove in nepopolne poskuse, katere v večini primerov uničim. Rad eksperimentiram in potujem v še neznane smeri. Pri tem se zavedam, da moram zato plačevati višjo ceno od ostalih likovnikov, ki nadgrajujejo na začetku zadano smer.
Sama misel je umetnost.
016 Small

Monika Klančnik (solo petje)

 

038 Small

Skupinska fotografija

 

Se lahko filozofi sami pogovarjajo in s tem na nek način določajo smernice v umetnosti brez prisotnosti likovnih ustvarjalcev?
Bela ploskev pred mano mi  nudi večjo svobodo kot karkoli drugega na svetu!
Umetnost je erotika!
Je ideja, ki preseneča, je nenavadna in ki večkrat lahko  tudi šokira.

Razstavo si je možno ogledati do 15. Januarja 2016, vsak delovni dan od 8-16 ure. Za ogled se oglasite na TIC-u. Ogled razstave toplo priporočam vsem ljubiteljem umetnosti, saj je res vredna ogleda.


Metka Zoya Obrul