Биохемичар са Харварда анализом гена утврдио да су Срби најстарији народ, да потичу од Ноиног сина и да је Балкан прадомовина свих Словена, па и оних који су отишли ​​у Индију па су их назвали аријевци..


Амерички научник руског порекла Анатолиј Кљосов, гостујуц́и професор на Харварду, објавио је низ књига у којима тврди да је Балкан био прадомовина свих Славена, па и Руса.

Наиме, он је анализом гена Р1А1 који је најчешц́и у динаридском подручју Балкана и колоквијално се назива “ илирски “, закључио да су од Срба потекли сви данашњи Словени, али и вец́ина народа Европе.

Ти “ гени камени “ стари су 12.000 година, док су други стари 4-7 хиљада година и сви индоеуропски народи у Европи имају преко 40 посто тог гена, како тврди Кљосов.

„Сви Словени су дошли са Балкана и потомци су Ноиног сина!“

Према његовој студији, преко 60 посто тог гена имају јужни Словени у Србији, БиХ, Хрватској и Црној Гори, али се иста концентрација налази и на северу Европе – у Данској, на северу Немачке, на југу Скандинавије и у Великој Британији.

Биохемичар Анатолиј Кљосов у свом научном раду тврди да су се потомци Ноиног сина населили испрва у доњем току Дунава – на простору данашње Србије – да би затим ишли према северу.

У руским школама се заиста учило како су они дошли “ са оне стране Карпата “.

Кљосов је на основу мутација генетске хапло групе карактеристичне за Словене закључио да су сви Словени дошли с Балкана, али да је и индијска каста аријеваца настала доласком Словена са подручја Србије у Индију, пре око 3.850 година.

Професор Кљосов тврди да су индоевропске језике ( у које припадају сви језици Европе осим мађарског и финског ) Прасловени донели у Индију, Иран и Авганистан.

Ти Прасловени динарских гена, који су на Балкану живели још пре 12.000 година, према студијама Кљосова, након двестотинак генерација долазе на равницу источне Европе и тамо се пре 4.500 година појављује генетички предак данашњих Руса и Украјинаца.

Петсто година касније долазе до јужног Урала, а након 400 година појављују се у Индији, у којој данас живи око 100 милиона људи с тим геном.

Кљосовљева теорија, заснована на његовим анализама ДНК, поставља “ на главу “ досадашња веровања о смеру миграција народа индоеуропског културног круга, те изазива подвојене реакције на свим странама.

Кљосов се 1990. године преселио у САД, где је вец́ радио као гостујуц́и професор, а у бившем Совјетском Савезу био је познат као вођа научног тима који је организовао прву интернетску мрежу на том подручју раних 80 – их година.

Извор: Webtribune.rs

Ознаке: Америка, Аријевци, Биохемичар, научник, Ноа, Харвард