БЕОГРАД-Свеже смењени командант Жандармерије Братислав Дикић постављен је за помоћника директора полиције Милорада Вељовића, сазнаје дневни лист Информер!

Веровали или не, Дикић ће бити један од најближих сарадника човека који га је пре само три дана сменио уз

невиђену помпу на , како еј сам Вељовић рекао, „најмучнијој конференцији за новинаре у каријери“.

За сада није јасно зашто је директор МУП за помоћника поставио Дикића кога је означио као особу „уз чије име се последњих месеци везују бројне афере“ јер се Вељовић јуче упорно није јављао на телефон.

Сасвим је занимљиво и то да је и у полицији јуче завладао потпуни мук, барем када је требало званично прокоментарисати ову, у најмању руку чудну одлуку.

Незванично, извор Информера каже да су сви буквално занемели кад су чули за ову вест.

-Шта човек да каже? Вељовић је у уторак рекао да сви који ремете систем и професионалност полиције морају отићи а сад га ставља уз своје скуте. Баш ме интересује како ће објаснити народу овај циркус који је за само три дана направио, истиче саговорник Информера уз опаску да је Вељовићева одлука ипак у складу са законом.

-Закон предвиђа да се Дикић на ново радно место мора поставити у складу са стручном спремом. То је изгледа једино оправдање за ову шизофрену одлуку. Све друго је необјашњиво. Па људи, Вељовић већ има четири помоћника и шест саветника!? Питање је где ће Дикић седети а камоли шта ће радити и која ће задужења имати, пита се саговорник Информера.

ИЗВОР: ИНФОРМЕР