Премијер Србије Александар Вучић обишао је радове на пројекту "Београд на води", и на десетом спрату "Куле А" истакао да радници који су ангажовани на том пројекту граде будућност Србије и да ће тај пројекат бити обележје за целу државу.

Председник Владе Србије Александар Вучић је нагласио да изградњом тог стамбено-пословног комплекса, на којем сваки дан ради око 400-500 људи и који ће имати

око 12.000 канцеларија и око 6.000 стамбених јединица, Београд мења своје лице, покреће грађевинску и туристичку индустрију.

"Ово помера земљу унапред и показује да Србије може да ради много више и озбиљније. Ово је један од пројеката који ће бити ново обележје за целу нашу земљу", рекао је Вучић.

Премијер је додао да је Србија у октобру ове године имала, у просеку, за 13 одсто више домаћих и страних туриста него прошле године, као и да у односу на 2013, када је било 67 категорисаних хотела, Београд ове године има 94 хотела.

"То говори о већој туристичкој понуди и све већим инвестицијама у туризам", рекао је Вучић, додајући да су оне порасле за око 12,5 одсто.

Према његовим речима туризам зависи од улагања и прављења садржаја који су људима интересантни и због којег желе да долазе у Београд, а не због тога да ли имате или немате море.

"То је све услов да у наредном периоду обезбедимо раст значајно већи од три одсто", рекао је Вучић.

Он је додао да очекује да Србија сачува дефицит под контролом и поручио да ће учинити све како би земља напредовала.

"Можда то неће бити онолико брзо колико би сви желели, али да ће ићи на боље и да иде на боље, то можемо свакако", закључио је Вучић.

Подсетио је да је пре две године грађевинарство у БДП-у учествовало са четири одсто, а данас је то 5,5 одсто.

"У периоду ове у односу на прошлу годину имамо 35 посто више уговорених грађевинских радова и седам посто више изведених радова. Говорим на нивоу целе Републике Србије", рекао је Вучић.