Beč - Policija je uspjela da rasvjetli "brutalnu pljačku" srpskog pisca i novinara Petra Milatovića Ostroškog. Zaključak istrage je da pljačke nije ni bilo i da je nju inscenirao Milatović kako bi prevarom naplatio polisu osiguranja. Petar M. je 14. juna pozvao policiju i veoma detaljno i teatralno opisao navodnu pljačku.

On je tada rekao policajcima da su ga tog kobnog dana dva naoružana i maskirana muškarca vezala u njegovom stanu u 20. bečkoj opštini Brigitenau a zatim opljačkali. Srpski književnik je naveo da su mu ukrali veću količinu novca, dragocjenosti, ali i dokumenataciju koju je on tokom cijelog života skupljao protiv režima bivše Jugoslavije. Tako je ova priča o pljački Petra M. postala pravi politički triler koji su, međutim, pripadnici kriminalističke policije, nakon napornog rada ipak razotkrili. Naime, prema njihovoj istrazi i ono kako im je 67-godišnji Srbin opisao tok pljačke nije se poklapalo sa pronađenim tragovima do kojih su inspektori došli na licu mjesta. Pritisnut dokazima Milatović je ipak priznao, da je sve inscenirao kako bi uzeo novac od osiguravajućeg društva. On međutim nije htio da otkrije imena svojih saučesnika u prevari. (Kurir)

Sadržaj ovog članka kopiran je sa portala Nezavisnih novina, a original se nalazi na linku: https://www.nezavisne.com/novosti/ex-yu/Srpski-pisac-iscenirao-da-su-ga-pretukli-i-opljackali-u-Becu/398509

Komentari:

Vedran Ruzicic
Pitam se dali je tip sam sebe izudarao a la Fight Club...
Ranka Dakic ·
valjda se rad o prevarantu.....svi su isti , vjerujte....
Ivan Navi
Kakav pisac? Lazov.
Miladin Njezic
Čim je nesto lose onda je Srbin, a ako je uspjesan ili dobar sportista onda je crnogorac
Midho Vukalic
Ma neki turcin garant..haha