serbi1389 / Tragovi

   Urеdništvo Tragova sе distancira od Jеrеtičkog pisma izvеsnog Pеtra Milatovića. Poslе sugеrisanе informacijе da pismo postoji, odlučio sam u cilju informisanja Srpskе javnosti da sе pismo objavi u cеlini kao jеdinstvеni primеr nеčasnog dеlovanja. (Urednik)

POVUCITE SE SA TRONA SVETOGA SAVE!
U Becu, 26. decembra 2002. godine.

Svetosti,

   Ubedjen da je „najgorca istina bolja od najsladje zablude“, pisem Vam ovo otvoreno pismo, duboko ozaloscen sto sam uopste prinudjen na to, ali ne mogu da se pomirim sa tim da je „istina uvek na stratištu, a laž na prestolu“ i sasvim je razumljivo sto necu da se pomirim sa tim da „istina mora da saceka dok nekome bude potrebna“, jer upravo: najsladje zablude, istina na stratistu i lazi na prestolu, instrumentalizacija verskih i patriotskih osecanja – Vas su kredo po kome ste odavno prepoznatljivi i kad je tako kako jeste, predlazem Vam da napustite tron Svetoga Save i da se povucete u manastir i da u tihovanju lekovitih molitava trazite oprostaj za sve Vase ovozemlajske grehove, kako bi Bozji sud bio blazi prema Vama, pod uslovom da Vi u Boga, uopste, verujete.
   Povod za ovo pismo je Vase sramno slugeranjstvo drznicima koji su blagosiljali bombardovanje Srbije, Crne Gore i Republike Srpske 1995. i 1999. godine. Naime, Anglikanska Crkva, zajedno sa Rimokatolickom, bila je ruku pod ruku sa Sejovim izjavama na konferencijama za stampu u Briselu u toku bombardovanja, u Anglikanskim crkvama u Engleskoj obavljane su Bozje sluzbe za zdravlje engleskih pilota koji su ubijali nevinu srpsku decu 1999. godine. Mala Milica Rakic iz batajnice, koja je od istih bombi poginula na nosi u kupatilu, danas iako mrtva, ali ipak vise ziva nego svi danasnji hodajuci mrtvaci, salje Vam telegram Svetosti, a taj telegram glasi: SVETOSTI, DA DUGO ZIVITE – U SRAMOTI!
   Vi ste, Svetosti, hteli da udovoljite drznicima da na Bozic po njihovom kalendaru drze njihovu propoved bas u Patrijarsiji. U redu, dr Nikolaj Velimirovic, najmudriji Srbin posle Svetoga Save i Njegosa (poreklom iz Zagaraca u Crnoj Gori!), drzao je propovedi u toku I svetskog rata u Anglikanskim crkvama u Engleskoj, ali Nikolaju nije palo na pamet da od rimskog Pape trazi dozvolu da Pravoslavni Bozic slavi u Vatikanu!
   Svetosti, vi ste Englezima ponudili ono cemu se oni ni u snu nisu nadali – da 24. decembra drze anglikansku propoved u kapeli Patrijarsije SPC u Beogradu! Cak je sa njima bio i okoreli ateista, engleski ambasador u Beogradu! Nije vam palo na pamet da ih posaljete na Kosovo i Metohiju i da njihovu sluzbu odrzavaju u srusenim i opljacanim srpskim crkvama koje danas nadziru strani okupatori. Svetosti, da li ste Vi svesni kolika ste vi nacionalna stetocina i politicki diletant?
   Srecom, Svetosti, od Vas je svesnija i istorijski odgovornija srpska omladina koja se, sa ikonama u rukama, spontrano okupila i sprecila to svetogrdje.
A to planirano svetogrdje trebalo je da predstavlja uvertiru u planirano izjednacenje kalendara, sto ce Vas definitivno brisati sa stranica casne istorije i smestiti u razistoriju bescasca, gde Vam je i mesto posle svih Vasih grehova, sto ce celom svetu uskoro biti jasno posle predstojece posete velikodostojnika SPC Papi Vojtili u Vatikanu.
   Da dobro ste procitali: GREHOVA, Svetosti. Pa ako Vam je instrumentalizovani i prevareni narod, kao skupina srecnih robova, oprostio sva zlopocinstva na celu SPC, budite sigurni da Vam Bog ne moze oprostiti, a jos manje svesni ljudi koji ce svaciji rad u istoriji revalorizovati ispod lupe kriticke analize!

Koji su to Vasi grehovi?

   Vas prvi greh je sto ste NEKANONSKI i suprotno Ustavu SPC primili na sebe obavezu Patrijarha! Da, Svetosti, nekanonski i neustavno!
Po kanonima SPC i po Ustavu SPC, na tron Patrijarha ne moze zasesti drugo lice dok je aktuelni Patrijarh ziv! Izuzetak cini samo abdikacija aktuelnog Patrijarha. Izuzetka nije bilo. Patrijarh German (Djoric, bivsi ljoticevac i Brozov sluga!) bio je jos ziv sa polomljenim kukom na Gazimestanu i NIJE ABDICIRAO! Bog ga je kaznio sto je na Gazimestanu 28. juna 1989. godine dao direktnu podrsku Brozovom ideoloskom nasledniku Slobodanu Milosevicu; koji se u haskom kazamatu uzalud sada Bogu moli da ga izbavi, ali i ako bude izbavljen po nalogu masona, kojima je sluzio i koji su ga odbacili kao isluzenu krpu, ceka ga smrtna kazna od srpskog naroda u prestonom Beogradu zbog zloupotrebe nacionalnih i patriotskih osecanja srpskog naroda u III Balkanskom ratu od 1991. do 1995.!

   Ali, da se vratim Vasem grehu, koji Vi zaboravljate! Kasnije, jos dok je Patrijarh German bio u bolnici, zaseli ste na tron Svetoga Save, dakle suprotno kanonskim pravima i Ustavu SPC. Mozete li ove cinjenica da poreknete?

   Sledeci Vas greh, Svetosti, je taj sto ste Vi ILEGALAC NA TRONU SVETOGA SAVE u Patrijarsiji SPC.
Vi ste rodjeni u Slavoniji i do ovog trenutka se niste ispisali iz knjige HRVATSKIH DRZAVLJANA i niste mogli imati SRBIJANSKO DRZAVLJANSTVO! S obzirom da je Hrvatska (suprotno mojim politickim uverenjima i nacionalnim stremljenjima!) medjunarodno priznata na drzavno-pravnom planu, Vi ste HRVATSKI DRZAVLJANIN PO MESTU RODJENJA! Dakle, Vi ste jos uvek hrvatski drzavljanin na celu SPC! Mozete li da negirate ovu cinjenicu?

   Treci Vas greh, Svetosti, je taj sto ste od SPC napravili pijacu! Vi ste Prvi Patrijarh u istoriji Pravoslavlja koji je uveo „CENOVNIK USLUGA U SPC“! Na taj nacin vi ste postali IZDAJNIK ISUSA HRISTOSA! Isus Hristos je sa stepenista Bozjeg Hrama razjurio trgovce, a Vi ste SPC pretvorili u trgovacki ducan! Svestenici SPC u Srbiji nece da odrze opelo ako rodbina ne plati svesteniku po „Cenovniku SPC“. Nije Vas briga da li ozalosceni svi mogu to da podnesu u drzavi koja ima AMERICKE CENE I AFRICKE PLATE! Sramota i pred Bogom grehota. Koliko znamo (a znamo!) SABORNOST PRAVOSLAVNOG BICA ISKLJUCUJE PRINUDU, a Vi prinudu inaugurisete. Nemojte sada, kao moguci odgovor, da mi ponudite cinjenicu da Katolicka Crkva naplacuje porez od vernika (Kirchensteuer). Verovatno mi necete takav odgovor ponuditi, jer znate da cu Vam odgovoriti, kao i u Becu sto sam vam odgovorio na medjunarodnoj konferenciji za stampu pre 9 godina, da pametnom coveku, koji se nadje okruzen kerovima koji laju, ne pada na pamet da i on laje kao ker!
   Cetvrti Vas greh, Svetosti, je taj sto ste u Patrijarsiji SPC primali najordinarnije KRIMINALCE i TOTALITARCE i sto ste blagosliljali kriminalci i totalitarce. Sramno ste blagosiljali kriminalca Zeljka Raznatovica – Arkana pod oruzjem u Patrijarsiji SPC. Sramno ste blagosiljali u Patrijarsiji SPC vanbracnu Brozovu kcerku MIRJANU MARKOVIC, belu udovicu Slobodana Milosevica, i osvedocenu staljinistkinju. Sramno ste u Patrijarsiji SPC blagoslovili lopova svetskog formata Bogoljuba Karica. Hocete li sutra blagosloviti nekog Arnautina koji u Evropi opljacka banku i donese na crkveni tas tamo neki sitnis? Sramota Svetosti! Sramota pred narodom i grehota pred Bogom!

   Peti vas greh, Svetosti, je cinjenica da ste sa masonom Irinejom Bulovicem, u ime SPC ovlastili Slobodana Milosevica, grobara srpskog naroda, da u Dejtonu 1995. godine poklanja srpske teritorije kao da su kruske, ili jabuke. Ovaj greh Vam srpski narod nikada nece oprostiti i ako Vas masoni proglase za sveca, Srbi ce vas proglasiti za najveceg srpskog POLITICKOG DILETANTA i NAJVECU SRPSKU NACIONALNU STETOCINU!

   Sesti Vas greh, Svetosti, je taj sto Vi doprinosite totalitarnom inaugurisanju SRECNIH ROBOVA kroz petu crkvenu zapovest!
Peta crkvena zapovest, da Vas podsetim, glasi: MOLI SE ZA ONE KOJI SU NA VLASTI!
Svetosti, pravilno i logicno je: MOLI SE BOGU ZA ONE KOJI SU NA VLASTI OD BOGA DATE! Pre 10 godina sam Vas savetovao da ovu crkvenu zapovest uvedete u SPC, jer bas ovakvu 5 crkvenu zapovest (MOLI SE BOGU ZA ONE KOJI SU NA VLASTI OD BOGA DATE!) komunistickim makazama skratio je Josip Broz preko sramnog raspopa Vlade Zecevica, prote Smiljanica i kasnije „verske komisije“.
Sadasnja 5 zapovest („moli se Bogu za one koji su na vlasti“) NIJE CRKVENA NEGO CRVENO KOMUNISTICKO KUKAVICJE JAJE CELOM NARODU! Na vlasti od 1945. godine do danas je TOTALITARNI ANTINARODNI KONTINUITET TITOIZMA, SLOBIZMA I DOSIZMA! – Tito personifikje titoizam, Slobodan Milosevic, kao Brozov ideoloski naslednik, personifikuje slobizam, a kumrovacki praznoglavci u DOS-u personifikuju dosizam!
Ova vlast nije od Boga data nego od SATANE I NAROD NECE DA SE MOLI SATANSKOJ VLASTI IAKO TO VI SRAMNO ZAHTEVATE OD NARODA KROZ VASU PETU CRKVENU ZAPOVEST!

Svetosti, da Vam ne nabrajam sve Vase grehove, a ima ih jos dosta. Samo jedan greh od ovih sestje dovoljan razlog da podnesete ostavku i da se povucete u Manastir. Bog je, sa svojim vrlinama, sedam dana stvarao svet, a Vi sa svojim grehovima doprineli ste stvaranju pakla u kojem pati narod koji je kriv samo zato sto je ziv.
   Dakle, ako imalo casti u sebi imate, ako imate imalo istorijske odgovornosti pred svojom savescu i potomstvima, poslusacete moj iskreni savet i povuci cete se u Manastir, a tron Svetoga Save ustupicete onome koji ce hteti, koji ce smeti i koji ce umeti da sluzi Bogu i narodu, jer Vi ste do sada sluzili ideoloskim „bogovima“ – najobicnijim skotovima i svojim grehovinma ste direktno radili protiv vitalnih narodnih interesa!

Svetosti, nadam se da nisam izazvao srdzbu, jer onaj koga istina vredja taj istinu bezobzirno gazi! A gazenja istine je bilo previse!

 

Sine ira et studio!

 

S verom u Boga, Srpstvo i istinu,

Petar Milatovic, knjizevnik, Bec
predsednik SRPSKOG NACIONALNOG PREPORODA U INOSTRANSTVU