305 Small

V petek 29. aprila, je na povabilo organizatorja Kulturno umetniškega društva Gnezdo iz Slovenskih Konjic, svojo najnovejšo knjigo predstavil Radovan B. Milić. To je njegova šesta knjiga. Avtor, ki je sicer poznan po družbeno kritičnih vsebinah, je tokrat predstavil svojo prvo knjigo poezije,  z naslovom PESNIK I DEVOJKA.  
Po uspešnih predstavitvah na Dunaju (12. marca) in v Topoli na Oplencu-Srbija (14. aprila), je pesnik in pisatelj tokrat svojo poezijo predstavil domačim ljubiteljem

pisane besede.
310 SmallTo je njegova šesta knjiga, ki je izšla v Sloveniji. Radovan B. Milić, je za svoja književna dela in poezijo prejel številna priznanja in nagrade. Med njimi tudi častni naziv Srbski vitez, zlato značko srbske krone, priznanje Krona, Slovoljubve itd.
Knjiga poezije, kot jo imenuje avtor, PESNIK I DEVOJKA, je intimna in zelo osebna izpoved avtorjevega notranjega doživljanja v tem času in prostoru. Čeprav je knjiga pisana v avtorjevem materinem jeziku, je bila  pri tukajšnjem občinstvu toplo sprejeta.
Večer je povezovala Veronika Ela Dolšak, sicer tudi predsednica društva KUD GNEZDO.
Radovan B.Milić že leta ustvarja v Slovenskih Konjicah. Je ustanovitelj in predsednik Slovensko srbsko kulturno humanitarnega društva SREČANJE, ustanovitelj in urednik dvojezičnega spletnega časopisa SLEDI-TRAGOVI, oče, dedek, pesnik, pisatelj, publicist in aktivist.

 

Pripravila: MO