Retko ko može da ostane ravnodušan kada na beogradskim ulicama ugleda sklupčanog psa, kako leži na snegu i trese se od hladnoće. Ipak, malo je onih koji žele da im pomognu, a služba za organizovani prijem ovih pasa ne postoji.

TOPLINA - Veliki je broj četvoronožnih Beograđana, koji u zamenu za malo hrane i topline doma, mogu da ponude puno ljubavi i lojalnosti. Čini se da svaka ulica u Beogradu ima svog ljubimca, a kako su došli hladni dani, njihovo prisustvo je postalo vidljivije. Društvene mreže preplavile su fotografije promrzlih pasa sa apelom da ih neko udomi.

                                                      (Vozač Miodrag Lazić udomio psa)

Zbrinuta ženka iz Knez Mihailove
ULAZ - Retko ko je ostao ravnodušan na malu crnu ženku mešanca, koja je ležala na samom ulazu u muški deo “Zare” u Knez Mihailovoj ulici. Ona je zbrinuta i traži joj se udomitelj. Za kratko vreme njena fotografija se proširila na Fejsbuku i Tviteru.

Srećan kraj
AUTOBUS - Bolesnog mešanca na kraju smene u svom autobusu na liniji 26 primetio je vozač Miodrag Lazić. Primio ga je u svoj dom. Njegovo stanje je za sada stabilno. Miodrag mu je sa suprugom obezbedio svu neophodnu medicinsku pomoć. Dali su mu ime Srećko.

Zastani, molim te!
ŽURBA - Kada bi ovaj pas umeo da govori, sigurno bi to rekao. Dok je lizao promrznute šape, ležeći na snegu, pored njega je na Zelenom vencu prošlo stotine ljudi. Svi u žurbi, gotovo su preskakali ovog mešanca, koji bi nekome sigurno bio veran i dobar pas.
Autor: Z. Lazarević