(Damjan Šel drugi sa leve strane. Tadija Kačar - desno)

Damjan Šel, nekadašnji bokserski reprezentativac Slovenije, Konjičan, zadnjih godina trener, sudija i predsednik Boks Kluba Slovenske Konjice je zajedno sa Nanijom Matjašičem najzaslužniji što je ovaj viteški, ali pre svega plemeniti sport zablistao u malom ali najlepšem i najuređenijem evropskom mestu. Diplomirao je na fakultetu za sport u Novom Sadu (Srbija) u klasi profesora Tadije Kačara legende evropskog, ali pre svega jugoslovenskog i srpskog boksa. Rezultat toga je današnja odlična saradnja BK. Slovenske Konjice i srpskog boksa.        

Posle završetka sportske karijere, ovaj mladi čovek i vitez boksa, Damjan Šel, svoj sportski duh neumorno i nesebično prenosi na mlade ljude u Slov. Konjicama, ali i šire. Za boks, za sport uopšte, ali i za promociju Slovenskih Konjica u Evropi je mnogo učinio i još čini. Kada je udarac o gong označio kraj borbe i kraj jedne sportske karijere, za njega su borbe tek počele. Zajedno sa prijateljem Nanijom Francom Matjašičem menadžerom, planira i postavlja visoke norme za koje bi mnogi u prvom momentu pomislili da su plod njihove prevelike želje za uspehom, ali nije tako.
      Njih dvojica, Damjan i Nani, nadljudskim naporima, upornošću, urođenim osećajem za pobedu, ali pre svega zahvaljujući ostvarenim sportskim rezultatima koji se pamte, uspevaju u Slovenskim Konjicama organizovati spektakularni međunarodni turnir u boksu Grand Prix koji je danas već tradicionalni događaj u bokserskom svetu Slovenije.

Zlatna rukavica 2011. god- Srbija. Damjan Šel- drugi sa leve strane

Miran Gorinšek predsednik opštine Slovenske Konjice, čovek koji zna u pravom trenutku biti na pravom mestu, razumeo je vrednost i značaj ovog međunarodnog turnira, pa je ličnim angažovanjem i angažovanjem opštine zdušno pomogao da turnir dobije dimenzije prepoznatljivosti, baš kao što je to postigao i sa Slovenskim Konjicama koje su na ekonomskom, turističkom, a kako vidimo i sportskom smislu izbile u prvi plan.

Miran Gorinšek u sredini - predsednik opštine Slov. Konjice

Osvajači titula Grand PRIX Slovenske Konjice


Aljaž Venko,  BK Slovenska. Bistrica 2014 godina
Edin Sejdinovič,  ŽBK Maribor 2015 godina
Miloš Milić,  BK Slovenske Konjice 2016 godina
Denis Lazar, BK Ring Ptuj 2017 godina

      Zahvaljujući ovakvim rezultatima međunarodnog turnira Grand Prix, marljivim konjiškim organizatorima uspeva da za samo nepune četiri godine rada steknu pravo da organizuju borbe najvišeg ranga za titulu svetskog prvaka pod okriljem Međunarodnog bokserskog saveza AIBA i Evropskog boksersog saveza EUBC. Svetski događaj je upriličen od 3. do 6. novembra ove 2017 godine.
      Tim povodom predsednik BK Slovenske Konjice Damjan Šel je rekao: »Radujem se što je  bokserski spektakl za titulu svetskog prvaka baš u Slovenskim Konjicama. Do sada nismo imali šansu da budemo organizatori utakmica najviše ranga, ali evo i ta barijera je savladana. Konjičani su videli najbolje svetske boksere. To je veliki organizacijski zalogaj, ali nas nije bilo strah jer imamo dovoljno i znanja i iskustva.«

Radovan B. MILIĆ