Наша боксерка (девојачко Стојановић) 7. априла у Бечу боксује за WBC интернационални појас. За титулу се бори са Евом Ворабергер, коју је 2015. победила, освојивши три титуле у истом мечу.

Спортску каријеру започела је у кик боксу, у Црвеној Звезди и као репрезентативка, забележила бројне успехе, а највеће признање је сребро на Светском јуниорском првенству.
Прилог Јелене Ђорђевић Поповић. Први пут обрела се у олимпијском боксу на државном првенству 2010. и освојила злато. Након тога, позвана је да боксује за Србију. Учествовала је на европском првенству и светском у Кини. 2014. дебитовала је као професионалац и до сада имала 12 победа и само један пораз. Највећи успех је победа у 2015. Аустрији, против тадашње шампионке света. У три верзије, у 10 рунди савладала је и одузела три титуле које је у истом мечу бранила.
Један од важнијих мечева био је у Мексику, у граду Тореон, за WBC појас. То је најважнији светски и најпрестижнији појас у свету бокса. У Бечу је 7. априла очекује важан меч, где ће боксовати за упражњен појас са некадашњом светском шампионком Евом Ворабергер коју је победила 2015. и освојила три појаса. "Она је изразила жељу да се бори са мном и да то буде реванш који је тражила те године, 2015, када сам је победила. Верујем да ће то бити једна од борби која може бити прекретница у мојој каријери, јер као што је познато, WBC верзија је једна од три најпрестижније и најважније у свету професионалног бокса", каже за РТС Нина Радовановић. Њена жеља је да представља Србију на Европском првенству за жене у олимпијском боксу у Пољској које ће се одржати од 10-19. маја. Нина има и свој клуб где се бави тренерским послом, и на четвртој је години Факултета за спорт.

Аутор:
РТС